Θετική εισήγηση για εξαγορά της Κρόνος από τη Μαρινόπουλος

Θετική εισήγηση για εξαγορά της Κρόνος από τη Μαρινόπουλος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μη σημαντικό περιορισμό του ανταγωνισμού στην αγορά σούπερ μάρκετ στον νομό Αχαΐας, καθώς και στην αγορά εφοδιασμού από τη συγκέντρωση των εταιρειών Μαρινόπουλος και Κρόνος – Ν. Καρακίτσος «βλέπει» η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η απόφαση, ωστόσο, για το εάν θα δώσει «πράσινο φως» στην εξαγορά της Κρόνος από τη Μαρινόπουλος θα ληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου, οπότε θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής τονίζεται ότι, λόγω του υψηλού αθροιστικού μεριδίου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων που προέκυψε κατά την αρχική ανάλυση με βάση τους ταχυδρομικούς κωδικούς, κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης. Διενεργήθηκε, μεταξύ άλλων, ανάλυση της τοπικής αγοράς με προσδιορισμό γεωγραφικών κύκλων, που ορίζονται με κέντρο το κάθε επιμέρους κατάστημα-στόχο και ακτίνα απόστασης περίπου 10΄ λεπτών με το αυτοκίνητο, προκειμένου να διερευνηθούν οι εναλλακτικές πηγές προμήθειας του καταναλωτή σε σχέση με κάθε κατάστημα-στόχο. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση,«η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση δεν προκύπτει ότι θα περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού ούτε στις επιμέρους αγορές της λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στον νομό Αχαΐας, ούτε και στην αγορά εφοδιασμού». Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT