Δέσμευση Καμίνη για αποτεφρωτήριο εντός του 2016

Δέσμευση Καμίνη για αποτεφρωτήριο εντός του 2016

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το θέμα προχωράει και βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης χώρων», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχετικά με τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου, απαντώντας σε ερώτηση μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση. Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δεσμευτεί ότι εντός του 2016 η Αθήνα θα έχει αποτεφρωτήριο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων». Και ο νυν υπουργός Εσωτερικών από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, καταγγέλλοντας την αργοπορία στο θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου και τονίζοντας ότι πλέον αναδεικνύεται σε πρωτίστως πολιτικό ζήτημα.

Πάντως, πηγές του Δήμου Αθηναίων τόνιζαν χθες ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν μέσα στην ατζέντα αυτής της πρώτης συνάντησης των δύο πολιτικών, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, όπως τονίζουν και οι δύο πλευρές. Το θέμα των συνεργειών μεταξύ δήμου και υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά το θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας τέθηκε ως προτεραιότητα από τον υπουργό Εσωτερικών, δεδομένου και του σχετικού νομοσχεδίου. Ο κ. Βούτσης ήταν ενημερωμένος για τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίος και ζήτησε από τον κ. Καμίνη στοιχεία και τεχνογνωσία για όσα εφαρμόζονται. «Σήμερα είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο Αθηναίων και στελέχη του δήμου για το κοινωνικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μελετήσαμε συνέργειες και θα δούμε και τη συμμετοχή σε όποια προγράμματα, ακόμα και κυβερνητικά που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έθεσε θέματα διοικητικού εξορθολογισμού ώστε ο δήμος να μπορεί να αποφασίζει για θέματα που τον αφορούν χωρίς να εμπλέκεται σε τεράστια γραφειοκρατία. «Σε συνεργασία με το υπουργείο, την περιφέρεια αλλά και τα αυτοδιοικητικά όργανα μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική η δημόσια διοίκηση επ’ ωφελεία του πολίτη», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή