Εντονη συζήτηση Κασουλίδη – Νούλαντ

Εντονη συζήτηση Κασουλίδη – Νούλαντ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και στη Βρετανία έχει προκαλέσει η πρόσφατη επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, αλλά η Λευκωσία υπερασπίζεται την εξωτερική της πολιτική.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ήταν πολύ έντονη η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ αργά προχθές το βράδυ στην Ουάσιγκτον. Οσον αφορά «κάποια παράπονα» από αμερικανικής πλευράς για την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, ο κ. Κασουλίδης επισήμανε ότι «δεν μπορεί μία χώρα η οποία έχει το κυπριακό πρόβλημα στα χέρια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει δεχθεί σοβαρά χτυπήματα, το “κούρεμα” των καταθέσεων και την παρουσία του “Μπαρμπαρός”, να έχει την πολυτέλεια να αγνοεί μόνιμα μέλη του Σ.Α., όποια κι αν είναι αυτά», εννοώντας τη Ρωσία.

Ερώτηση για τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας δέχθηκε σε μία ακόμη συνεδρίαση η εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις στη Βουλή των Λόρδων, βαρώνη Ανελεϊ, η οποία δήλωσε «εξαιρετικά σοκαρισμένη» από τη συμφωνία που υπέγραψε στη Μόσχα ο πρόεδρος Αναστασιάδης σχετικά με τη χρήση κυπριακών λιμανιών από ρωσικά πλοία. «Προσωπικά θεωρώ αυτήν την πιο εντυπωσιακή πράξη απιστίας από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι μιας κοινής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή