Κατάθεση Στ. Βελλή για την «οργάνωση»

Κατάθεση Στ. Βελλή για την «οργάνωση»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη που ασχολείται με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο κατέθεσε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα, Στ. Βελλής.

«Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι χειρότερο από το περυσινό, αν κρίνουμε από τη ροή με την οποία καταφθάνουν από την UEFA τα ύποπτα προς χειραγώγηση για στοιχηματικούς λόγους παιχνίδια» δήλωσε στην «Κ» μετά την κατάθεσή του η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αρ. Κορέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, απάτη και απόπειρα εκβίασης σε 16 φυσικά πρόσωπα που εκτός ενός είναι μέλη της ΕΠΟ.

Στην κατάθεση που είχε δώσει σχεδόν πριν από ένα χρόνο στον εισαγγελέα, όντας πρόεδρος του Απόλλωνα, ο κ. Βελλής είχε υποστηρίξει ότι η σωτηρία ή ο υποβιβασμός της ομάδας του εξαρτάται από μια ομάδα ανθρώπων στην ΕΠΟ. Είχε κατονομάσει δύο μέλη του Δ.Σ. και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. Επίσης είχε αναφέρει δύο ονόματα διαιτητών της Σούπερ Λίγκας. Είχε καταθέσει για συγκεκριμένους αγώνες του περυσινού πρωταθλήματος στους οποίους υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τις διαιτητικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα που ευνοείται από τη διαιτησία. Πρόσθεσε δε ότι το ποιος θα υποβιβαστεί αποφασίζεται στα μέσα του δευτέρου γύρου. Τέλος, είχε θίξει το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών το οποίο δημιουργεί «σχέσεις» και «υποχρεώσεις» στις ομάδες που ευνοούνται από τον δανεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την κατάθεση του κ. Βελλή οδεύει προς την ολοκλήρωση η λήψη καταθέσεων από τους μάρτυρες και πιθανόν από την επόμενη εβδομάδα θ’ αρχίσουν να καλούνται τα πρόσωπα στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Επομένως, δεν αποκλείεται η διαδικασία της ανάκρισης να περατωθεί έως τα τέλη Απριλίου και ο ανακριτής να αποφανθεί σχετικά με το αν, σε ποιους και ποιες κατηγορίες αποδοθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή