Η Αutohellas απορροφά τις εταιρείες ΒΕΛΜΑΡ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ

Η Αutohellas απορροφά τις εταιρείες ΒΕΛΜΑΡ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Αutohellas ATEE αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των 3 εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο επιχειρήσεων Θ. Βασιλάκη.

Με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η Autohellas ΑΤΕΕ, εκτός από την αγορά των μισθώσεων αυτοκινήτων, θα δραστηριοποιηθεί και στον χώρο της πώλησης αυτοκινήτων στον οποίο έχουν μακροχρόνια παρουσία η ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ και η ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ. Παράλληλα, θα εντάξει στα περιουσιακά της στοιχεία έναν μεγάλο αριθμό κτιριακών εγκαταστάσεων που ανήκουν σήμερα στις δύο εταιρείες, σε μια περίοδο που οι αξίες των ακινήτων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Μεταξύ των στόχων της εισηγμένης εταιρείας είναι μέρος των εγκαταστάσεων αυτών να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω επέκτασή της στην ελληνική αγορά. Επίσης, θα υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των εταιρειών με την ενοποίηση τμημάτων τους. Ως ημερομηνία των ισολογισμών αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων εταιρειών ορίσθηκε η 28η Φεβρουαρίου.

H Autohellas ATEE ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση των ως άνω σκοπούμενων συγχωνεύσεων εξαρτάται από τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων και των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευόμενων εταιρειών που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τελικά τις σκοπούμενες συγχωνεύσεις, καθώς και από τη λήψη των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT