Ενδιαφέρον Wind για την εξαγορά της Cyta Hellas

Ενδιαφέρον Wind για την εξαγορά της Cyta Hellas

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της θυγατρικής Cyta στην Ελλάδα εξέφρασε η Wind Hellas. Στελέχη της τελευταίας έκαναν λόγο για προκαταρκτικές συζητήσεις, με στόχο τη διερεύνηση εξαγοράς της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να έχει υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση. Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κύπρου, ωστόσο, κάνουν λόγο για πιο προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, έκανε λόγο για προσφερόμενο τίμημα από την πλευρά της Wind Hellas, που πλησιάζει το ύψος των συσσωρευμένων ζημιών της εταιρείας. Η Cyta Hellas, στα έξι συνεχή έτη λειτουργίας, εμφανίζει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η κυπριακή Cyta προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν κατά την ακρόαση του προέδρου της εταιρείας κ. Χρ. Πατσαλίδη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής. Ο κ. Πατσαλίδης, με αφορμή την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Cyta στην κυπριακή Βουλή, υποστήριξε ότι η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα δεν είναι ανακτήσιμη και ότι θα απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρείας, ύψους 5 εκατ. μέσα στο 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διανεμήθηκε, «η Cyta έχει ακλόνητη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη και στις προοπτικές της Cyta Ελλάδος» και ότι η Cyta Ελλάδος συνιστά «σημαντικό περιουσιακό στοιχείο» της, το οποίο «προσθέτει μεγάλη δύναμη στην ήδη υψηλή αξία» στον όμιλο της Cyta. Ακόμη ανέφερε ότι «επιβεβαιώθηκε η υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου, που ανέδειξε τη Cyta Ελλάδος στον μοναδικό παροχέα τετραπλών υπηρεσιών 4play (σταθερή, κινητή, Διαδίκτυο, τηλεόραση), στην Ελλάδα, για το 2014».

Στην ανακοίνωση ακόμη γίνεται λόγος και για το ενδιαφέρον τρίτων ν’ αποκτήσουν τη Cyta Hellas. «Είναι αναμενόμενο, ένας οργανισμός με αυτά τα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, να συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως, πίσω από την προσπάθεια πώλησης της Cyta Hellas, πολλοί διαβλέπουν την προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης ν’ αποφύγει την ιδιωτικοποίηση της Cyta, μέσω της πώλησης της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή