Πτώση αστέρος… του Χόλιγουντ

Πτώση αστέρος… του Χόλιγουντ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Οταν ένας άνθρωπος μάχεται επαγγελματικά τον Νταρθ Βέιντερ, τους ναζί και άλλες δυνάμεις του σκότους, τι μπορεί να κάνει για να χαλαρώσει; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό από τον Χάρισον Φορντ, τον ήρωα αμέτρητων ταινιών δράσης του Χόλιγουντ, δεν είναι άλλη από την απόκτηση πτυχίου ερασιτεχνικού χειριστή αεροσκαφών και την ελευθερία να πετά στα ουράνια στο τιμόνι του δικού του αεροπλάνου.

Οι περιπέτειες, όμως, ενέχουν και κίνδυνο, όπως καλά γνωρίζουν ο Χαν Σόλο, ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι άλλοι παράτολμοι χαρακτήρες, τους οποίους ενσάρκωσε ο Φορντ στη μακρά του σταδιοδρομία στη μεγάλη οθόνη. Την Πέμπτη, ο 72χρονος αστέρας του Χόλιγουντ κατέπεσε έτσι με το αεροσκάφος-αντίκα που διαθέτει στο μέσον γηπέδου του γκολφ, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα.

Ο Φορντ ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κίτρινου Ryan Aeronautical ST3KR του 1942 από γιατρούς που έπαιζαν γκολφ εκείνη την ώρα στο γήπεδο, οι οποίοι, αφού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως ο σταρ του Χόλιγουντ έχει υποστεί σχετικά σοβαρά τραύματα, αλλά ότι η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Δεν είχε άλλη επιλογή από το να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, την οποία ολοκλήρωσε με ασφάλεια. Χτύπησε αρκετά, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Φορντ, Ινα Τρεσιόκας.

Η συντριβή του αεροσκάφους δεν απείλησε τη ζωή κάποιου από τους ευρισκομένους την ώρα εκείνη στο γήπεδο του γκολφ.

Ο Χάρισον Φορντ, παρότι αποφεύγει επιμελώς τη δημοσιότητα, επιλέγει συχνά το αγαπημένο του αεροσκάφος ως μέσον μεταφοράς, όπως έκανε και το 2001, όταν πέταξε μέχρι το Σιάτλ για τα εγκαίνια του τοπικού μουσείου πτήσης.

Ο ηθοποιός απογειώθηκε από το δημοτικό αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα στο Λος Αντζελες στις 2 μ.μ. της Πέμπτης. Είκοσι λεπτά αργότερα, ανέφερε μέσω ασυρμάτου ότι αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα, με τον κινητήρα του αεροσκάφους να έχει διακόψει τη λειτουργία του, και ότι επέστρεφε στο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος πετούσε τη στιγμή εκείνη στις 3.000 πόδια (900 μέτρα), ενώ, κατά τη διάρκεια της καθόδου, το ουραίο τμήμα προσέκρουσε σε κορυφή δέντρου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Φορντ υπέστη τομή στο μέτωπο και μώλωπες στους βραχίονες, ενώ οι γιατροί δεν είχαν ανακοινώσει μέχρι χθες εάν ο ηθοποιός είχε υποστεί εσωτερικά τραύματα. «Αιμορραγούσε περιορισμένα, είχε τις αισθήσεις του και τα ζωτικά του όργανα λειτουργούσαν κανονικά», είπε χθες εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Φορντ.

«Οφείλω να τονίσω ότι η αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε ο Χάρισον Φορντ ήταν υποδειγματική, δείγμα ενός άριστα εκπαιδευμένου χειριστή», είπε ο Κρίστιαν Φράι, πρόεδρος της ένωσης πιλότων του αεροδρομίου της Σάντα Μόνικα.

Το αεροδρόμιο της Σάντα Μόνικα προκαλεί, όμως, αντιδράσεις στην κοινότητα των 90.000 κατοίκων, καθώς βρίσκεται εν μέσω πυκνοκατοικημένης περιοχής, με πολλές διαμαρτυρίες για τον θόρυβο, αλλά και για τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το μικρό τζετ τους συνετρίβη μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT