Σημαντική επιτυχία για τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού

Σημαντική επιτυχία για τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός είναι ο αρχηγός της οργάνωσης Nasra Front η οποία αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και έχεις ως πεδίο δράσης της την Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Σε επιχείρηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο   Abu Humam al-Shami έχασε τη ζωή του, έπειτα από συντονισμένη δράση των κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες επιτέθηκαν στην πόλη Idlib την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση ηγετών της οργάνωσης.

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA φιλοξενεί δηλώσεις ενός αξιωματούχου του Συριακού στρατού ο οποίος επιβεβαιώνει την είδηση, τονίζοντας πως σημειώθηκαν συντονισμένες επιθέσεις στην επαρχία, οι οποίες στέφθηκαν από επιτυχία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων δεν υπήρξαν επιθέσεις από αέρος. Η οργάνωση Nusra Front έχει καταλάβει πολλές στρατηγικές θέσεις στη Συρία, ενώ έχει καταφέρει να εκτοπίσει από περιοχές Σύριους αντάρτες που υποστηρίζονται από Δυτικές χώρες. Οι αρχηγοί της οργάνωσης προσπαθούν να αποκόψουν τους δεσμούς τους με την Αλ Κάιντα και να δημιουργήσουν μια νέα οργάνωση που θα έχει την αποδοχή των κατοίκων των χωρών του Κόλπου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή