50 χρόνια «μελωδία της ευτυχίας» στο Σάλτσμπουργκ

50 χρόνια «μελωδία της ευτυχίας» στο Σάλτσμπουργκ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καλή αφορμή για να εκδράμουμε προς την Αυστρία.

Την επέτειο των 50 χρόνων από την κινηματογραφική πρεμιέρα του γιόρτασε στις 2 Μαρτίου το κλασικό μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας» και το Σάλτσμπουργκ, όπου γυρίστηκε, έχει φέτος την τιμητική του.

Σταθερός πόλος έλξης για τους φίλους της ιστορίας της οικογένειας Φον Τραπ, το ξενοδοχείο Bristol Salzburg όπου έμεινε ο Κρίστοφερ Πλάμερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και έπαιξε στο πιάνο που υπάρχει μέχρι σήμερα στο μπαρ, αλλά και το Hotel Sacher, που φιλοξένησε την Τζούλι Αντριους.

Το ονομαστό Marionettentheater παρουσιάζει επίσης, σε επιλεγμένες ημερομηνίες μέσα στη χρονιά, μια πρωτότυπη εκδοχή του πιο επιτυχημένου μιούζικαλ όλων των εποχών με μαριονέτες.

Και βέβαια το τουριστικό λεωφορείο Sound of Music οργανώνει περιηγήσεις στην πόλη με στάσεις σε σημεία που συνδέονται με την ταινία: από το Αββαείο Νonnberg, όπου ζούσε ως καλόγρια η Μαρία Φον Τραπ, και τους Κήπους Mirabelle του τραγουδιού Do-Re-Mi έως το κιόσκι του Ανακτόρου Leopoldskron, όπου η έφηβη Λίζα, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, τραγούδησε το Sixteen Going on Seventeen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT