Ιμπρεσιονιστές στο Λονδίνο

Ιμπρεσιονιστές στο Λονδίνο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εικαστικό blockbuster της σεζόν στη National Gallery.

«Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε επιβιώσει», συνήθιζε να λέει ο Κλοντ Μονέ. Αφιερωμένη στον άνθρωπο που στην ουσία διαμόρφωσε τη σύγχρονη αγορά τέχνης όπως την ξέρουμε σήμερα, τον θρυλικό Πολ Ντιράν-Ριέλ, είναι η πολυαναμενόμενη έκθεση Inventing Impressionism, που φιλοξενείται έως τις 31 Μαΐου στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Το εικαστικό μπλοκμπάστερ της χρονιάς μεταφέρεται από το Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε τους προηγούμενους μήνες, στη βρετανική πρωτεύουσα, συστήνοντας στο κοινό τον εμπνευσμένο έμπορο τέχνης και συλλέκτη, που την εποχή που το καλλιτεχνικό κατεστημένο τούς λοιδορούσε εκείνος πίστεψε με πάθος στους ιμπρεσιονιστές.

Με την επιμονή του ο Ντιράν-Ριέλ καθιέρωσε τους Μονέ, Ρενουάρ, Ντεγκά, Μανέ, Πισάρο και Σίσλεϊ στο παγκόσμιο εικαστικό γίγνεσθαι.

Υιοθετώντας την αποκλειστική εκπροσώπηση ως μέσο διακίνησης του καλλιτεχνικού έργου, ήταν ο μόνος από τον οποίο μπορούσε να αγοράσει κανείς έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων.

Η έκθεση περιλαμβάνει 85 αριστουργήματα του κινήματος, εκ των οποίων όλα εκτός από ένα «πέρασαν» από τα χέρια του Ντιράν-Ριέλ.

www.nationalgallery.org.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT