Τόσο ακριβά όσο… πουθενά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σιγκαπούρη είναι η πόλη με το υψηλότερο κόστος ζωής στον κόσμο.

Κλείστε εισιτήριο μόνο αν… αντέχει το πορτοφόλι σας. Ακριβότερη πόλη στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, ενώ ακολουθούν το Παρίσι, το Οσλο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϊ.

Η ετήσια μελέτη του EIU για το Κόστος Ζωής ανά τον Κόσμο, που συγκρίνει με βάση τη Νέα Υόρκη τιμές 160 διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών (φαγητό, ποτό, ρουχισμός, ενοίκιο, μεταφορές) σε 133 πόλεις, απευθύνεται σε στελέχη διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για τον υπολογισμό του κόστους των εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Στη Σιγκαπούρη λοιπόν οι τιμές στα είδη διατροφής είναι κατά 11% υψηλότερες από της Νέας Υόρκης, ενώ τα ρούχα κοστίζουν 50% ακριβότερα.

Στον αντίποδα βρίσκεται το Καράτσι, με τη λίστα των οικονομικότερων προορισμών στον κόσμο να συμπληρώνουν η Μπανγκαλόρ, το Καράκας, η Μουμπάι, το Μαντράς και το Νέο Δελχί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT