Χαμηλή πτήση για το Eurosong 2015

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νικήτρια του πρώτου «The voice», η 31χρονη Κύπρια Μαρία Ελενα Κυριάκου, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 60ή Eurovision στη Βιέννη, με την μπαλάντα «One last breath», σε μουσική του Ευ. Θεοχάρους και της ίδιας και στίχους των Β. Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.

Ο ελληνικός τελικός, που μετέδωσε την περασμένη Τετάρτη η ΝΕΡΙΤ, σημείωσε μία από τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις των τελευταίων ετών, καθώς τον είδαν μόλις 627.000 τηλεθεατές ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών ήταν 13,8% και έφθασε το 15,5% στις γυναίκες 45-64 ετών, το 18,7% στις 25-44 ετών και το 27,1% στις νεαρές 15-24. Στη μουσική σκηνή, που φιλοξένησε το Eurosong 2015, ανέβηκε η Ελενα Παπαρίζου, η οποία έχει αποσπάσει τη μοναδική πρώτη νίκη της Ελλάδας, με το «My number one» το 2005. Επίσης εμφανίστηκαν οι Θ. Καλλίρης, Boys and noise, Λ. Γιώρκας και One, που ξαναβρέθηκαν μετά 11 χρόνια, αλλά και οι Freaky Fortune και ο Riskykids, καθώς και ο Γ. Καραγιάννης, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το «One thing should have done». Οσο για τα σχόλια από τηλεοράσεως και Twitter, δεν αφορούσαν μόνο τις φωνές, αλλά και την ενδυμασία παρουσιαστριών –των Μαίρης Συνατσάκη και Ντορέττας Παπαδημητρίου– και διαγωνιζομένων. Το επόμενο ραντεβού για τους φαν του θεσμού είναι για τις 19 Μαΐου στον α΄ ημιτελικό, όπου η Μαρία Ελενα θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Ενώ η πλειονότητα των τηλεθεατών γύρισε την πλάτη στον ελληνικό τελικό της Eurovision, αρκετοί συνεχίζουν να βλέπουν μετά μανίας ενημερωτικές εκπομπές (π.χ. «Στον Ενικό» με τον Γ. Βαρουφάκη συντονίστηκαν 802.000 τηλεθεατές) και δελτία. Το γεγονός έκανε κάποια από τα μεγάλα κανάλια να προγραμματίσουν νέες εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΚΑΪ, που πρώτος επέδειξε τέτοια ανακλαστικά, εντάσσοντας στο πρόγραμμα την εκπομπή του Π. Τσίμα «Η τελευταία λέξη» και καθημερινό μεσημβρινό μαγκαζίνο με τον Μ. Δεϊμέζη. Ετσι, στο Mega, στο οποίο ήδη από την περασμένη Κυριακή επέστρεψε με τον «Ορίζοντα» ο Σ. Δανέζης, κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 23.20, το «On line», με την Ολγα Τρέμη και τον Ν. Ευαγγελάτο. Πολιτικό σόου, την «Ιντριγκα», θα παρουσιάζει και η Ελλη Στάη στον Alpha, από τις 18/3, κάθε δεύτερη Τετάρτη, την οποία θα βλέπουμε και στο κεντρικό δελτίο να σχολιάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT