Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα με τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία έχει μετατραπεί σε ένα θολό τοπίο με καπνό και σκόνη λόγω των εξαιρετικά υψηλών δεικτών ρύπανση της ατμόσφαιρας εγείρουν ανησυχητικά ερωτήματα τόσο για την τοπική όσο  και για την παγκόσμια κοινότητα. Με μόνο μερικές φωτογραφίες το πρακτορείο Reuters σκιαγραφεί  τη σοβαρότητα της κατάστασης με την οποία εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης πλήττει για παράδειγμα σφοδρά το Πεκίνο, απειλώντας σημαντικά την υγεία των κατοίκων, ενώ η ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών καταστρέφει το φυσικό κάλλος των υδάτινων τοπίων της πόλης. «Η Κίνα πρέπει να κηρύξει τον πόλεμο στην ρύπανση» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, μπορεί οι Κινέζοι ηγέτες να έχουν δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσουν το εν λόγω πρόβλημα, όμως η ταχύτατη ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρα αποτελεί τροχοπέδη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ατμόσφαιρα στις κινεζικές πόλεις είναι τόσο τοξική που το 90% εξ’ αυτών αποτυγχάνουν να τηρήσουν τα όρια ρύπανσης που έχει θέσει η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατες  έρευνες της Greenpeace. Ανεπιτυχές φαίνεται μέχρι στιγμής το εγχείρημα της κυβέρνησης της να καθαρίσει τον αέρα που αναπνέουν καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων. Η αποτυχία βελτίωσης της κατάστασης έχει προκαλέσει αυξανόμενη δημόσια ανησυχία και δυσαρέσκεια, με το θέμα να κυριαρχεί συχνά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT