Συνεισφορά ύψους 8 δισ. ευρώ για το σχέδιο Γιουνκέρ από την Γαλλία

Συνεισφορά ύψους 8 δισ. ευρώ για το σχέδιο Γιουνκέρ από την Γαλλία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία θα συνεισφέρει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως γνωστοποίησε απόψε η γαλλική προεδρία.

Ένας αξιωματούχος προσκείμενος στο Ελιζέ επιβεβαίωσε τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Φρανσουά Ολάντ στο Λουξεμβούργο, όταν είπε ότι η γαλλική Τράπεζα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας θα επενδύσουν €8 δισεκ. στο πλαίσιο του σχεδίου Γιουνκέρ.

Πέρυσι ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο με στόχο να επενδυθούν €315 δισεκ. σε έργα υποδομής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να επιτευχθεί η μόχλευση, το σχέδιο Γιουνκέρ αναμένεται να κινητοποιήσει και άλλες συνεισφορές —από το δημόσιο, από τον χρηματοοικονομικό τομέα, από τον ιδιωτικό τομέα— και έχω ανακοινώσει ότι η Γαλλία πρόκειται, διαμέσου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημόσιας Τράπεζας Επενδύσεων, να συνεισφέρει οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Ολάντ παρόντος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγερ, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψής του στο Λουξεμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή