«Αξιοποίηση του Ελληνικού με αντιπαροχή»

«Αξιοποίηση του Ελληνικού με αντιπαροχή»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mοντέλο αντιπαροχής για την αξιοποίηση του Ελληνικού πρότεινε χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ξεπουλάει τα ασημικά της και ότι θα βελτιωθούν, όπου είναι εφικτό, οι συμβάσεις που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ειδικά για τα περιφερειακά αεροδρόμια ο κ. Φλαμπουράρης έθεσε θέμα ανταγωνισμού και κρατικού ελέγχου από μια ξένη κρατική εταρεία. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μία εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Για το Ελληνικό ο υπουργός Επικρατείας επικαλέστηκε τη γνωστή μελέτη του Πολυτεχνείου, που στόχο έχει την «ήπια ανάπτυξη» της έκτασης. Eπίσης, πρότεινε το μοντέλο αντιπαροχής του Ελληνικού με την έννοια ότι αφού η ελληνική πλευρά βάζει το οικόπεδο, θα πρέπει να έχει τον έλεγχο του 50% των κερδών της εταιρείας που θα αναλάβει την αξιοποίηση. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης. «Εμείς», πρόσθεσε, «έχουμε το οικόπεδο, οι άλλοι τα λεφτά. Το παραχωρούμε με 50% – 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή».

Για τη ΔΕΗ ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Μάλιστα υποστήριξε ότι όποιος θέλει να κάνει ενεργειακές μονάδες ή ακόμη και δίκτυα μεταφοράς ενέργειας είναι ελεύθερος να το πράξει.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Κ» για την αγορά εντόκων γραμματίων από κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βρει την απαιτούμενη χρηματοδότησή της. «Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε, εμείς από εκεί και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μη βρεθούμε προ αδιεξόδου». Πρόσθεσε, τέλος, ότι η κυβέρνηση δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT