Ζητούν επαναπρόσληψη απολυμένων στις Σκουριές

Ζητούν επαναπρόσληψη απολυμένων στις Σκουριές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό «παρών» έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσαν εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν περίπου 150 άτομα έξω από το εν λόγω υπουργείο, που ήρθαν από τη Χαλκιδική, με αίτημα την επαναπρόσληψη των 55 συναδέλφων τους υλοτόμων-δασεργατών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η απόφαση αναστολής της άδειας λειτουργίας των μεταλλείων στον τομέα της υλοτομίας. Οι διαδηλωτές ζητούσαν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά τελικά συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη. Επειτα από τη συνομιλία τους, κατά την οποία ενημέρωσαν εκτενώς τον κ. Τσιρώνη, εκείνος με τη σειρά του συναντήθηκε με τον κ. Λαφαζάνη. Οι δύο υπουργοί κατέληξαν ότι η άδεια είναι νόμιμη και επομένως δεν τίθεται ζήτημα αναστολής. Οπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο κ. Λαφαζάνης τούς διαβεβαίωσε ότι θα επανέλθουν στις θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι απελευθέρωσαν μεν την είσοδο του υπουργείου, ωστόσο παραμένουν στην Αθήνα τουλάχιστον μέχρι σήμερα, έως ότου διευθετηθεί πλήρως το θέμα. Οπως εξηγούν, εκκρεμεί η αποστολή σχετικού email στο δασαρχείο της περιοχής, στο οποίο θα γνωστοποιούνται τα νέα δεδομένα και αντίστοιχα η παροχή εκ νέου της άδειας λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή