Απολογισμός για Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Απολογισμός για Ολυμπιακό, ΑΕΚ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά το άδοξο φινάλε του προημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, οι δύο ομάδες προχωρούν σε αποτίμηση ενός αγώνα που άφησε πολλά πίσω του.

Στον Ολυμπιακό, οι σοβαροί τραυματισμοί του Γιάννη Μανιάτη και του Τζίμι Ντουρμάζ επισκίασαν την πρόκριση στον ημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Ο μεν αρχηγός των «ερυθρόλευκων» υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, ο δε Σουηδός ακραίος χαφ έπαθε ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Ετσι, και οι δύο θα χάσουν το υπόλοιπο της περιόδου. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Μανιάτη είναι σαφώς πιο σοβαρός, αφού θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για έξι μήνες. Από την πλευρά του ο Ντουρμάζ θα απουσιάσει από δύο έως τρεις μήνες.

Οπως τόνισαν οι ιθύνοντες των «Πειραιωτών», θα γίνει το παν για να επιστρέψουν οι δύο τραυματίες το συντομότερο δυνατό στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι τραυματισμοί τους -όπως και του Μάνταλου- ώς ένα βαθμό οφείλονται και στην κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ.

Αναμφίβολα, η πρόκριση στην τετράδα του κυπέλλου, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Περέιρα, καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία της περιόδου. Παράλληλα, δίνει και τον απαραίτητο χρόνο σε όλους όσοι σχετίζονται άμεσα με τον Ολυμπιακό για να τρέξουν ορισμένα κομβικά ζητήματα με λιγότερη πίεση και πιθανότατα με μεγαλύτερη επιτυχία. Αναφερόμαστε στις κινήσεις οι οποίες θα γίνουν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, προκειμένου να διορθωθούν οι ανορθογραφίες στο δυναμικό της ομάδας του Πειραιά.

Χθες, άρχισε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα με την Ξάνθη στο Φάληρο (ώρα έναρξης 19.30). Πλην των Μανιάτη και Ντουρμάζ, ο Βίτορ Περέιρα δεν υπολογίζει τόσο τον Μήτρογλου όσο και τον Ελαμπντελαουί οι οποίοι αντιμετωπίζουν μυϊκά προβλήματα, αλλά και τον Φουστέρ που διανύει το τελικό στάδιο της αποκατάστασής του.

Ανασύνταξη επιχειρείται στην ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε ποδοσφαιρικό επίπεδο έφερε αρκετά κέρδη στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Αρχικώς, η Ενωση έδειξε έτοιμη να κοιτάξει στα μάτια έναν αντίπαλο καλύτερο από εκείνην, παίζοντας το ποδόσφαιρο που έχει συνηθίσει τους οπαδούς της όλη τη χρονιά. Μεγάλο επίσης κέρδος ήταν και η πολυπληθής παρουσία των φιλάθλων της που δημιούργησαν ρεκόρ προσέλευσης σε ελληνικό γήπεδο για τον 21ο αιώνα ως προς τα εισιτήρια, δεδομένου ότι κόπηκαν 64.256. Η απειρία είναι δεδομένη για τους ποδοσφαιριστές και αυτή στοίχισε την πρόκριση, ωστόσο ο χρόνος είναι εκείνος που θα βοηθήσει να λυθεί το εν λόγω ζήτημα.

Στα αρνητικά, η θλιβερή μειοψηφία μιας χούφτας ανθρώπων που διέκοψε τον αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ, με την Ενωση να αναμένει τη βαριά τιμωρία της. Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ζητεί συγγνώμη από τους φιλάθλους της που κατέκλυσαν το γήπεδο, ούσα έτοιμη να αποδεχθεί την τιμωρία της. «Θα τραβήξουμε τον δύσκολο δρόμο για την επιστροφή αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους. Η ΑΕΚ επιζητεί την εφαρμογή των κανονισμών, αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Στα αγωνιστικά, ο Πέτρος Μάνταλος υπέστη ρήξη χιαστού και υποβλήθηκε σε επέμβαση χθες. Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της νέας σεζόν. Ο Χρήστος Αραβίδης αποκόμισε κάταγμα στο χέρι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά με τη βοήθεια ειδικού νάρθηκα θα συνεχίσει να αγωνίζεται πολύ σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT