Αδιαλλαξία Γκρούεφσκι στο θέμα της ονομασίας

Αδιαλλαξία Γκρούεφσκι στο θέμα της ονομασίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα οξείς τόνους έναντι της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας κινήθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ομιλία του, την Κυριακή, στα Σκόπια και ταυτόχρονα υπονόμευσε εν τη γενέσει της την πρωτοβουλία για συζήτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με επίκεντρο τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, εμμένοντας στις αδιάλλακτες θέσεις του.

Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι το κόμμα του, το VMRO-DPMNE, δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας και πρόσθεσε ότι δεν θα υιοθετήσει ιδέες και προτάσεις «οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διακριτή υπόσταση του μακεδονικού έθνους, της μακεδονικής γλώσσας και πολιτισμού». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, το VMRO-DPMNE, ως υπεύθυνο και λαϊκό κόμμα, «δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε λύση για τη διένεξη που επέβαλε η Ελλάδα να γίνει αποδεκτή εκ μέρους μεμονωμένων πολιτικών, της κυβέρνησης ή της Βουλής της χώρας, χωρίς προηγουμένως να την αποδεχτούν οι Μακεδόνες πολίτες σε δημοψήφισμα».

Στο μεταξύ, χθες, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, με αφορμή ρεπορτάζ της «Κ» για το θέμα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να πληροφορήσει τη Βουλή ποιο θα είναι το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών Ελλάδας – ΠΓΔΜ για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και σε ποιο επίπεδο συνομιλητών θα πραγματοποιούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή