Αίγυπτος: Επενδύσεις, συμβόλαια, δάνεια και βοήθεια ύψους 36,2 δισεκ. δολαρίων

Αίγυπτος: Επενδύσεις, συμβόλαια, δάνεια και βοήθεια ύψους 36,2 δισεκ. δολαρίων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έκλεισε συμφωνίες ύψους 36,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της τριήμερης οικονομικής συνόδου η οποία οργανώθηκε για την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό και την αναζωογόνηση της κλονισμένης οικονομίας της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Ιμπραήμ Μάχλαμπ.

Πέραν των συμβάσεων αυτών τέσσερα κράτη του Κόλπου υποσχέθηκαν επενδύσεις και οικονομική βοήθεια ύψους $12,5 δισεκ. κατά τη διάρκεια της συνόδου που διεξήχθη στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα. Η χώρα εξασφάλισε επίσης δάνεια και βοήθεια ύψους $5,2 δισεκ. από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, είπε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός στην τελετή ολοκλήρωσης της τριήμερης αυτής συνόδου.

Πέραν των δημοσίων συμβάσεων οι αιγυπτιακές αρχές υπέγραψαν επίσης συμφωνίες για επενδύσεις “με το κλειδί στο χέρι” αξίας $18,6 δισεκ., είπε ακόμη ο Ιμπραήμ Μάχλαμπ. “Αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία θα κατασκευάσει ένα ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο, θα το χρηματοδοτήσει και θα τον αποζημιώσουμε σε μια περίοδο πολλών ετών”, ανέφερε. Η σύνοδος αυτή για “το μέλλον” της Αιγύπτου είχε επίσης μεγάλη πολιτική σημασία για την κυβέρνηση καθώς κατέδειξε τη διεθνή υποστήριξη της οποίας απολαύει ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο Σίσι έχει κατηγορηθεί από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι έπνιξε στο αίμα τα κινήματα της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο αφότου ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT