ΠΑΣΟΚ: Το Brussels Group είναι η τρόικα

ΠΑΣΟΚ: Το Brussels Group είναι η τρόικα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «κρυφτούλι» της κυβέρνησης με την τρόικα περιγράφουν από τη Χαριλάου Τρικούπη τη μετονομασία των θεσμών που παρακολουθούν την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση. «Ολοι γνωρίζουν ότι το Athens και το Brussels Group είναι η τρόικα» αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη και τονίζουν ότι όσο περνούν οι ημέρες διευρύνεται το κόστος σε βάρος της αξιοπιστίας και του κύρους της δημόσιας διοίκησης και της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο, στο ΠΑΣΟΚ έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του να συγκροτήσει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Απαντώντας στην κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη «επιχειρούν να συγκρίνουν τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ, με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου», τονίζουν ότι, τότε, το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη δεν διαδραμάτισε «κοινοβουλευτικά και αριθμητικά κρίσιμο ρόλο για τη σταθερότητα».

Και, όπως λένε, «δεν τροφοδότησε εκδηλώσεις τυφλού και επικίνδυνου εθνικισμού εξ ονόματος της κυβέρνησης». Και πρόσθεταν ότι ο κ. Λ. Παπαδήμος δεν είχε εμπιστευθεί στον κ. Καρατζαφέρη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατηγορώντας τον κ. Π. Καμμένο ότι «βρίσκεται σε οιονεί προεκλογικό ανταγωνισμό λαϊκιστικής ανευθυνότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι το σενάριο των εκλογών συντηρείται επιμελώς από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και την κλειστή του ομάδα, παράλληλα με αυτό του δημοψηφίσματος». Μάλιστα, ο κ. Δ. Καρύδης εξαπέλυσε χθες επίθεση προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, τον οποίο κατηγορεί ότι προεκλογικά δήλωνε πως «μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατον να σταθεί», ενώ σήμερα «υιοθετεί τις θεωρίες συνωμοσίας και εθνικιστικής υστερίας των ΑΝΕΛ».

Σαφείς αιχμές

Από τη Χαρ. Τρικούπη άφησαν χθες αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και για την καθυστερημένη καταβολή στρεμματικών ενισχύσεων σε 50.000 βαμβακοπαραγωγούς. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τη συνολική ευθύνη της κυβέρνησης για ό,τι συμβαίνει στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT