«Ασπίδα» για τον Λευκό Οίκο το αντίγραφό του

«Ασπίδα» για τον Λευκό Οίκο το αντίγραφό του

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή πρόσφατες κατηγορίες κατά της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ότι δεν μπορεί να προστατεύσει πια επαρκώς τον Λευκό Οίκο, η υπηρεσία έχει πλέον σκοπό να δαπανήσει 8 εκατ. δολάρια για να χτίσει ένα άλλο Λευκό Οίκο στο Beltsville.

Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας πρόκειται να καλέσει τους βουλευτές με σκοπό να χρηματοδοτήσουν το έργο της κατασκευής ενός ακριβούς αντίγραφου του Λευκού Οίκου. Βασικό μέλημα αυτής της κατασκευής είναι η εκπαίδευση των αξιωματούχων και πρακτόρων της υπηρεσίας στο φυσικό περιβάλλον και κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες, ώστε να προστατεύουν αποτελεσματικότερα το αληθινό κτίριο. Το αντίγραφο θα βρίσκεται 20 μίλια μακριά από το πρωτότυπο σε μία περιοχή 500 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της Μυστικής Υπηρεσίας και λειτουργεί ως κέντρο κατάρτισης.

Η προτεινόμενη ρεπλικα θα αποτελεί ένα «πιο ρεαλιστικό περιβάλλον», όπως υπογραμμίζει ο διευθυντής της υπηρεσίας, όπου θα πραγματοποιούνται οι εκπαιδευτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Λευκός Οίκος «θα μιμηθεί» κατασκευαστικά την πρόσοψη της οικίας του Προέδρου των ΗΠΑ, τις καμπίνες της  φρουράς, καθώς και τους υπαίθριους χώρους. Τέλος, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η νέα κατασκευή θα είναι ακριβές αντίγραφο όλων των πλευρών του Λευκού Οίκου, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, το σχέδιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT