Πρόταση αποφυλάκισης μητέρας Τσάκαλου

Πρόταση αποφυλάκισης μητέρας Τσάκαλου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, και της 26χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου προτείνει ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας. Οι δύο γυναίκες είχαν κριθεί προφυλακιστέες μετά την απολογία τους (τη 2α Μαρτίου) στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και υπόθαλψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου. Οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ μόνο η 60χρονη Αθηνά Τσάκαλου είχε παραδεχτεί ότι έκρυβε στο σπίτι της, στη Σαλαμίνα, την 22χρονη Σπυροπούλου.

Ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει την αποφυλάκιση της μητέρας των φυλακισμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» αδελφών, Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα και απαγόρευση μετακίνησής της εκτός Σαλαμίνας. Για την 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε συλληφθεί μαζί με τη Σπυροπούλου στο σπίτι της Σαλαμίνας, ο εισαγγελέας προτείνει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Την οριστική απόφαση θα λάβει (πιθανόν την Πέμπτη) το Συμβούλιο Εφετών. Χθες, αναρτήθηκε στο Athens Indymedia επιστολή της Σπυροπούλου, η οποία, αναφερόμενη στο σχέδιο απόδρασης των μελών της «Συνωμοσίας» από τις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται ούτε για την αρχή και, σίγουρα, ούτε για το τέλος μιας ιστορίας, αλλά για τη διαδρομή, κι εκεί ακριβώς είναι που βρίσκεται η ομορφιά». Ανακοίνωσε ότι συμμετέχει κι εκείνη στην απεργία πείνας που πραγματοποιούν από τις 2 Μαρτίου τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης με αίτημα την απελευθέρωση της Αθηνάς Τσάκαλου και της συντρόφου του γιου της, Γεράσιμου Τσάκαλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT