Μείωσε τις ζημίες η επενδυτική ακινήτων Trastor μέσα στο 2014

Μείωσε τις ζημίες η επενδυτική ακινήτων Trastor μέσα στο 2014

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιόρισε τις ζημίες της κατά το 2014 η Trastror ΑΕΕΑΠ, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,5 εκατ. ευρώ το 2013, όταν η εισηγμένη είχε επιβαρυνθεί με έκτακτη φορολογία. Οπως ανέφερε χθες η εισηγμένη, τα έσοδα από μισθώματα μειώθηκαν ελαφρώς σε 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 4,4 εκατ. ευρώ το 2013, κυρίως λόγω των προσωρινών εκπτώσεων που έχουν συμφωνηθεί με υφιστάμενους μισθωτές.

Βασικό ρόλο στη μείωση των ζημιών το 2014 είχε η μείωση του αρνητικού αποτελέσματος από την αναπροσαρμογή των αξιών των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στην εύλογη αξία. Ειδικότερα, με το πέρας του έτους, η αξία του χαρτοφυλακίου υποχώρησε κατά 1,2 εκατ. ευρώ σε 74,8 εκατ. ευρώ (από 76 εκατ. ευρώ το 2013), έναντι πτώσης 3,4 εκατ. ευρώ το 2013. Ταυτόχρονα, τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν σε 3,9 εκατ. ευρώ, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ, λόγω του διακανονισμού της οφειλής της Pasal Development, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, η οποία παρουσιάζεται στην παρούσα αξία της και επιβαρύνει τα αποτελέσματα. Οι άλλες δαπάνες διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατ. ευρώ και η αύξηση σε σχέση με το 2013 οφείλεται στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς αναλαμβάνει πλέον κυρίαρχο ρόλο στο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor μετά το συναινετικό «διαζύγιο» με την Pasal Development, κάτοχο του 37% της εταιρείας. Στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας, η Πειραιώς θα προχωρήσει σε ρύθμιση και διαγραφή χρεών της Pasal Development, με αντάλλαγμα τις μετοχές της στην Trastor (με δικαίωμα μονομερούς επαναγοράς τους εντός τριετίας από την εταιρεία του κ. Θεοδωρίδη), αλλά και σειρά ακινήτων της που θα περάσουν υπό τον έλεγχο του τραπεζικού ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT