Από Σεπτέμβριο η τηλεόραση της Apple

Από Σεπτέμβριο η τηλεόραση της Apple

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο τηλεοπτικών προγραμμάτων σκοπεύει να προσφέρει η Apple από το φθινόπωρο και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με παραγωγούς, αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει 25 κανάλια όπως τα ABC, CBS και Fox και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Apple, περιλαμβανομένων των iPhone, iPad, και των συσκευών Apple TV. Ο τεχνολογικός γίγαντας διαπραγματεύεται με εταιρείες όπως η Walt Disney Co, CBS Corp και Twenty-First Century Fox Inc αλλά και με άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρει στους πελάτες της ένα «λιτό» πακέτο με γνωστά κανάλια όπως τα CBS, ESPN και FX και να αποκλείσει μικρότερα κανάλια που υπάρχουν συνήθως στα τηλεοπτικά πακέτα.

Σύμφωνα με την WSJ η Apple σκοπεύει να προσφέρει την υπηρεσία έναντι 30 – 40 δολαρίων τον μήνα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τη νέα υπηρεσία τον Ιούνιο και να την προσφέρει από τον Σεπτέμβριο. Εκπρόσωποι Τύπου των Apple, CBS και Fox αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση. Πολλές εταιρείες επικοινωνιών σκέφτονται ότι θα πρέπει να προσφέρουν τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω Ιντερνετ ή να εγκαινιάσουν δικές τους όπως οι HBO και CBS. Στόχος είναι το νεαρότερο σε ηλικία κοινό που δεν γίνεται συνδρομητής στα παραδοσιακά τηλεοπτικά πακέτα που προσφέρονται μέσω καλωδιακής ή δορυφορικής σύνδεσης.

Υπάρχει βέβαια και ο φόβος ότι τα νέα πακέτα που θα προσφέρονται μέσω Ιντερνετ θα μπορούσαν να αποδειχτούν τόσο δημοφιλή ώστε να υπονομεύσουν τα έσοδα των εταιρειών από τις συμφωνίες με όσες εταιρείες τα προσφέρουν μέσω καλωδιακής σύνδεσης. Τον Ιανουάριο η Dish Network Corp παρουσίασε την υπηρεσία μετάδοσης βίντεο που έχει τιμή 20 δολάρια τον μήνα και έχει ως στόχο νεαρότερους πελάτες που αποφεύγουν τις πιο ακριβές καλωδιακές και δορυφορικές συνδέσεις. Ανταγωνιστική υπηρεσία ετοιμάζεται να προσφέρει και η Sony. Ωστόσο, η Apple δεν διαπραγματεύεται για την αγορά προγράμματος με την NBCUniversal, ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού δικτύου NBC και καλωδιακών καναλιών όπως τα USA και Bravo, εξαιτίας της διαμάχης που υπάρχει μεταξύ της Apple και της μητρικής εταιρείας της NBCUniversal, δηλαδή της Comcast Corp, αναφέρει η Wall Street Journal.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή