10 συμβουλές για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

10 συμβουλές για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ κοιμηθήκατε μόνο τρεις ώρες και τώρα νιώθετε πως οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας έχουν φτάσει μέχρι το πάτωμα. Σκεφτήκατε να βάλετε έναν τόνο concealer ή να κυκλοφορείτε όλη μέρα με τα γυαλιά ηλίου, για να καλύψετε αϋπνία και κούραση, αλλά το μετανιώσατε γιατί σας φάνηκε δύσκολο.

Μήπως είναι προτιμότερο να μάθετε 10 μυστικά που θα εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους σας μια για πάντα;

1. Πάντα να φοράτε αντηλιακό.

Επειδή η επιδερμίδα σας στο σημείο των ματιών είναι πολύ λεπτή, είναι επιρρεπής στον ήλιο που προκαλεί το πρόβλημα της υπερμελάγχρωσης -είτε πρόκειται για καφέ κηλίδες είτε για ανομοιόμορφο χρώμα δέρματος.

2. Χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών.

Μία κρέμα ματιών με Βιταμίνη Α αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι, το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών γίνεται λιγότερο διαφανές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην είναι τόσο αισθητοί οι μαύροι κύκλοι.

3. Μην το παρακάνετε με τις κρέμες.

Είπαμε να χρησιμοποιήσετε κρέμα ματιών, αλλά δεν χρειάζεται κάθε ώρα να χρησιμοποιείτε και διαφορετική. Βρείτε την κατάλληλη για την επιδερμίδα σας, ώστε να μη δημιουργηθούν κοκκινίλες ή σημάδια.

4. Διαλέξτε το σωστό προϊόν ντεμακιγιάζ.

Ένα ελαφρύ προϊόν που θα αφαιρεί το μακιγιάζ σας εύκολα, σίγουρα δεν θα προκαλέσει σημάδια, φλεγμονές ή βλάβη των τριχοειδών στην περιοχή των ματιών. Προτιμήστε μία lotion καθαρισμού ειδική για τα μάτια, που θα εφαρμόζετε με απαλές κινήσεις.

5. Μην πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Χειροτερεύει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον ατμό.

6. Χρησιμοποίησε ένα concealer σε στερεά μορφή.

Ένα concealer σε στερεά μορφή καλύπτει πιο σωστά τους μαύρους κύκλους και διαρκεί περισσότερο.

7. Διαλέξτε τον σωστό τόνο στο concealer σας.

Η σωστή απόχρωση για την επιδερμίδα σας θα σας κάνει να δείχνετε νεότερη, πιο ξεκούραστη και θα καλύπτει ακόμη και τα σημάδια της αϋπνίας σας. Μία ροδακινί απόχρωση concealer καλύπτει πιο φυσικά τους μαύρους κύκλους, ενώ οτιδήποτε κιτρινίζει θα τους τονίζει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT