Σόιμπλε: O χρόνος λιγοστεύει

Σόιμπλε: O χρόνος λιγοστεύει

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oσοι ασχολούνται με το θέμα της Ελλάδας συμφωνούν ότι ο χρόνος λιγοστεύει», προειδοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυσκολίες για την εξεύρεση μιας λύσης. Ο κ. Σόιμπλε επέκρινε την Αθήνα ότι «δεν έχει την πρόθεση να τηρήσει την κοινή δήλωση» του Eurogroup. «Αν κοιτάξετε την “τραγωδία” με τους τρεις θεσμούς στην Αθήνα, θα διαπιστώσετε ότι είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε λύση. Αυτή είναι η ανησυχία. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να συμφωνήσει με τους θεσμούς για την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος» είπε.

«Η Ελλάδα δεν είναι θύμα της Γερμανίας, της ευρωζώνης ή της τρόικας, αλλά των δικών της ελίτ» δήλωσε, εξάλλου, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Εκτίμησε, επίσης, ότι στη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες δεν αναμένεται κάποια λύση για την Ελλάδα, για να προσθέσει ότι ευελπιστεί σε «εξορθολογισμό» της συζήτησης. «Οταν τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης μιλούν ως μέλη της κυβέρνησης, στα όργανα της Ε.Ε., τους συμπεριφέρονται όλοι με συναδελφικό τρόπο, προσανατολισμένο σε λύσεις. Εάν έρχονται στις διαπραγματεύσεις ως κομματικοί πολιτικοί, τότε μπορεί οι άλλοι να τους αντιμετωπίσουν ως κομματικούς πολιτικούς. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται. Πρόκειται για εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, αλλά όπως και σε κάθε χώρα είναι αναγκαίο το μέτρο ορθολογισμού» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή