«Ανάσα» ΠΑΟΚ, ήττα Παναθηναϊκού

«Ανάσα» ΠΑΟΚ, ήττα Παναθηναϊκού

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος ήταν ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής χθες στο Περιστέρι, που αποτελείωσε τον «αναιμικό» Παναθηναϊκό κόντρα στον Ατρόμητο, κόβοντάς του «ετσιθελικά» τις ελπίδες του για τον τίτλο. Το πέναλτι – εφεύρεση του Κορίνθιου διαιτητή στο 58΄ ήταν μαχαιριά για τους «πράσινους» την ώρα που προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν το υπέροχο γκολ του Μαρσελίνιο από το 10΄ και πρόσφερε στον Ατρόμητο ένα γκολ με το οποίο έκανε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη.

Η φάση; Ο Ταυλαρίδης έκοψε καθαρά την μπάλα μπροστά στον Λαζαρίδη και την ώρα που ο Δασκαλόπουλος καταλόγιζε πέναλτι, ο ίδιος ο παίκτης του Ατρόμητου έδειχνε κουνώντας το δάκτυλο ότι δεν ήταν! Η φάση αυτή πλήγωσε διπλά τους φιλοξενούμενους, καθώς απέφερε κίτρινη για διαμαρτυρία στον Δώνη, ο οποίος δέχτηκε άλλη μία στο 65΄ και αποβλήθηκε.

Ο εκνευρισμός των παικτών του Παναθηναϊκού κυριάρχησε και τους έβγαλε εντελώς από το παιχνίδι. Μέχρι τότε πίεζαν και είχαν πατήσει αρκετές φορές με πλεονέκτημα την αντίπαλη περιοχή, αλλά όλο και κάτι τους έλειπε στην τελική προσπάθεια για πιο καθαρές φάσεις που θα έφερναν το γκολ. Μετά το 2-0 και την αποβολή του Δώνη, ουσιαστικά παραιτήθηκαν και έδωσαν τη δυνατότητα στον πολύ επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις Ατρόμητο να ελέγξει το ρυθμό και να κλείσει με ασφάλεια το παιχνίδι. Ενδεικτική της αγανάκτησης για το πέναλτι αλλά και για πολλές άλλες αποφάσεις του διαιτητή, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, ήταν η άρνηση του Αναστασίου να κάνει δηλώσεις. «Είναι στ’ αποδυτήρια και μετράει τις κίτρινες που δέχθηκαν οι παίκτες του για να δει ποιοι μπορούν να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι. Είμαι ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα και βλέπω τους καλύτερους διαιτητές που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα» είπε ειρωνικά ο συνεργάτης του, Στιβ Ρούτερ, συμπληρώνοντας με νόημα: «Θα παίξουμε στα επόμενα ματς για να κερδίσουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται, ελπίζοντας ότι ο τίτλος κρίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πουθενά αλλού».

«Μας έβριζε ο διαιτητής»

Οι παίκτες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στη NOVA και έλεγαν στ’ αποδυτήρια ότι ο Δασκαλόπουλος τους έβριζε την ώρα του αγώνα! «Κανείς δεν μπορεί να κλέψει την προσπάθειά μας» ήταν η απάντηση του Νιόπλια.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Νάστος, Δημούτσος (87΄ Κιβρακίδης), Ούμπιδες, Ναπολεόνι (80΄ Καράσκο), Μαρσελίνιο (61΄ Μπρίτο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός (21΄ Δώνης), Νάνο, Ταυλαρίδης, Καρέλης (55΄ Νίνης), Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπεργκ, Πέτριτς (67΄ Μέντες).

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη νίκη (1-0) επί του Εργοτέλη στην Τούμπα, στο ντεμπούτο του Γιώργου Γεωργιάδη. Η υποδοχή του νέου τεχνικού με αποδοκιμασίες ήταν ενδεικτική της πίεσης που υπήρχε. Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Μακ (δοκάρι) στο 2΄ και του Αθανασιάδη στο 5΄, αύξησαν αυτή την πίεση και την έκαναν αφόρητη όσο περνούσε η ώρα χωρίς ο ΠΑΟΚ να σκοράρει, παρά τη μεγάλη κατοχή μπάλας που είχε. Η λύτρωση δόθηκε τελικά από τον Παπαδόπουλο. Ηλθε από τον πάγκο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέτυχε στο 83΄ ένα υπέροχο γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

Ο Παπαδόπουλος είχε και δοκάρι στο 90΄, ενώ υπάρχουν δύο δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Κομίνη. Η πρώτη στο 66΄ (ούτε στο ριπλέι φάνηκε εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή σε προσπάθεια του Αθανασιάδη) και η δεύτερη στο 86΄, όταν ο ίδιος παίκτης φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Τζανακάκη.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς (42΄ Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης, Νομπόα, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα (71΄ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Πίτσος, Λουβιόν, Γκορκς, Τζανακάκης, Γκέντζογλου, Μποέ Καν, Χαντί (72΄ Καλέ), Χαλκιαδάκης, Ουλά, Ολαϊτάν (67΄ Τζίλας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή