Δύο νεκροί και δώδεκα τραυματίες στο Γκέτεμποργκ

Δύο νεκροί και δώδεκα τραυματίες στο Γκέτεμποργκ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίσθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης σε μπαρ του Γκέτεμποργκ, μετά την εισβολή ενόπλων, οι οποίοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως με αυτόματα όπλα εναντίον των θαμώνων. Οι δύο δράστες φορούσαν μάσκες όταν εισέβαλαν στο μπαρ του προαστίου Μπισοπσγκόρτεν του Γκέτεμποργκ, την ώρα που οι θαμώνες παρακολουθούσαν αγώνα ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παρότι οι δράστες παρέμεναν άγνωστοι μέχρι χθες, η αστυνομία ανέφερε ότι την ώρα εκείνη στο μπαρ βρίσκονταν μέλη συμμορίας μοτοσικλετιστών, οι οποίοι ήταν και οι πιθανότεροι στόχοι. Οι νεκροί ήταν ηλικίας 21 και 23 ετών, αν και η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Παρά το μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Σουηδία, από τις 87 δολοφονίες, που καταγράφηκαν στη χώρα το 2013, 25% σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Γκέτεμποργκ. Στις 30 Ιανουαρίου, ένας άνδρας τραυματίσθηκε από πυρά αυτόματου όπλου στην πλατεία έξω από το μπαρ του χθεσινού περιστατικού. Παρά τη βία, που πλήττει την περιοχή εξαιτίας της αντιπαλότητας εγκληματικών συμμοριών, οι μαζικές δολοφονίες σε δημόσιους χώρους είναι σπάνιες στη Σουηδία. Τον Ιούνιο, 24χρονος αξιωματικός του στρατού σκότωσε επτά ανθρώπους κατά τη διάρκεια μεθυσμένου αμόκ στην πόλη Φάλουν. Τον Δεκέμβριο, ένοπλος άνοιξε πυρ με στόχο την είσοδο νυχτερινού κέντρου στη Στοκχόλμη, σκοτώνοντας τέσσερις θαμώνες.

Το χθεσινό περιστατικό ίσως να συνδέεται με τη διεκδίκηση ζωνών διακίνησης ναρκωτικών από τη συμμορία μοτοσικλετιστών «Μπαντίντος», που μάχονται τους ισχυρούς «Χελς Εϊντζελς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή