Μέρκελ: Πρώτα αποτίμηση και μετά εκταμίευση της δόσης

Μέρκελ: Πρώτα αποτίμηση και μετά εκταμίευση της δόσης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που προβλέπονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ελλάδας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει έναν πλήρη κατάλογο για το τι έχει κάνει και για το τι προτίθεται να κάνει ξεκαθαρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της διαδικασίας είναι αυτός ο κατάλογος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά θα υπάρξει μια αποτίμηση όλων αυτών των πραγμάτων στις Βρυξέλλες συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξει και έλεγχος στην Αθήνα. Επανέλαβε, δε, ότι η αποτίμηση θα γίνει σε επίπεδο Eurogroup. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος της Ευρωομάδας θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να βοηθήσει και να προχωρήσει στην αποτίμηση του προγράμματος».

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως μόνο όταν γίνει αποτίμηση από τους τρεις θεσμούς θα εκταμιευθεί η τελευταία δόση προς την Ελλάδα. Παράλληλα επεσήμανε ότι «μετά τις 20 Φεβρουαρίου δεν έγιναν όλα αυτά που περιμέναμε. Ηταν σημαντικό να ακούσουμε αν όλα αυτά θα γίνουν και το ακούσαμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την αποδέσμευση περαιτέρω κονδυλίων για την Ελλάδα, η κα Μέρκελ είπε: «η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε και ανέλαβε την ευθύνη ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν αλλαγές και προσαρμογές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάθε θέληση να παρουσιάσει τον κατάλογο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί αυτό απαιτεί η στιγμή, ώστε να υπάρξει ασφάλεια και για τις δύο πλευρές. Παράλληλα, θα υπάρξει και αποτίμηση των πρωτοβουλιών. Πότε θα γίνει αυτό δεν μπορώ να το πω, ωστόσο, όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, για να αρχίσει να κινείται αυτή η διαδικασία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή