Συμφωνία μεταξύ της Carnival Cruise και του ΟΛΠ

Συμφωνία μεταξύ της Carnival Cruise και του ΟΛΠ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία με την εταιρεία κρουαζιέρας Carnival Cruise, προκειμένου αυτή να δρομολογήσει το πλοίο της Carnival Vista στο λιμάνι του Πειραιά, κατέληξε η διοίκηση του ΟΛΠ, έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν αρκετούς μήνες. Βάσει της σχετικής συμφωνίας, το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα χρησιμοποιεί από την άνοιξη του 2016 το λιμάνι του Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης του δρομολογίου του, αναφορικά με τα ταξίδια του στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία, καθώς ναυπηγήθηκε το 2014, έχει μήκος 321 μέτρα, είναι 133.500 τόνων και διαθέτει τη δυνατότητα μεταφοράς και φιλοξενίας 4.000 επιβατών, πλέον 1.500 μελών πληρώματος.

Πρόκειται για σημαντική κίνηση, δεδομένου ότι θα επιτρέψει στον ΟΛΠ να αυξήσει τα έσοδά του από τη δραστηριότητα του home porting, δηλαδή των πλοίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας των δρομολογίων κρουαζιέρας τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΛΠ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι στις 18 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει δρομολογηθεί στη Μεσόγειο (και τρίτο μεγαλύτερο παγκοσμίως), το «Quantum of the Seas», συμφερόντων της Royal Caribbean. Πρόκειται για πλοίο συνολικού μήκους 347 μέτρων, με δυνατότητα μεταφοράς 4.906 επιβατών και 1.500 μελών πληρώματος. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΟΛΠ για την τόνωση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας, εντάσσεται και η πρόσφατη κοινή απόφαση συντονισμού των επιμέρους πολιτικών για τον κλάδο από το 2016, με τους Δήμους Μυκόνου και Σαντορίνης, που αποτελούν και τους δύο από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT