Με τροπολογία καταργείται η «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.»

Με τροπολογία καταργείται η «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα έντασης εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση σήμερα στην Ολομέλεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, που εμπεριέχει και διατάξεις μέσω των οποίων ρυθμίζεται σειρά άλλων ζητημάτων. Μία εξ αυτών, η οποία αφορά την κατάργηση της δημόσιας εταιρείας Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση βουλευτών της Ν.Δ., όπως των κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.

Κεντρικό τους επιχείρημα είναι ότι καθώς εκκρεμούν ακόμη και δίκες για υποθέσεις της εταιρείας, και στον βαθμό που από τον νόμο δεν προβλέπεται άμεση δημιουργία διάδοχου εταιρικού σχήματος, το δημόσιο συμφέρον θα υποστεί βλάβη, καθώς δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος για να υπερασπιστεί τις εκκρεμείς υποθέσεις στο δικαστήριο. Μάλιστα, εστίασαν σε συγκεκριμένη υπόθεση (της εταιρείας Παράκτιο Μέτωπο έναντι ιδιωτικής επιχείρησης), που προβλέπεται να εκδικαστεί στις 28 Απριλίου. «Δεν θα προλάβετε έως τότε να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία της “διαδοχής” κι έτσι δεν θα υπάρχει στο δικαστήριο εκπρόσωπος του Δημοσίου» υπογραμμίστηκε.

Οι ενστάσεις των «γαλάζιων» αρχικώς προκάλεσαν φραστικές συγκρούσεις τους με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εν μέσω του θορύβου και αφού προηγήθηκαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους της κ. Νάντιας Βαλαβάνη, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζημιωθεί το Δημόσιο από τη ρύθμιση, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, για να «πέσουν οι τόνοι», προσέθεσε νομοθετική προσθήκη σύμφωνα με την οποία «οι εκκρεμείς δίκες σε κάθε βαθμό αναβάλλονται». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών, πως νόμος δεν μπορεί να δεσμεύει δικαστήριο για αναβολή δίκης και ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Την απόσυρση ζήτησε και ο κ. Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ).

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του σημερινού γ.γ. της κυβέρνησης Σπ. Σαγιά, καθώς παλαιότερη εισήγησή του ως νομικού συμβούλου (το έτος 2009) κρίθηκε –όπως είπαν– από το δικαστήριο, αργότερα, ως μη επωφελής για το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την εξελισσόμενη έως σήμερα δικαστική διαμάχη της εταιρείας Παράκτιο Μέτωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT