Σύντομα (20/03/15)

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Lufthansa ενισχύει τις πτήσεις προς Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι οι τεταμένες πολιτικά σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας δεν έχουν επηρεάσει την επιβατική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών εξέφρασε ο γενικός διευθυντής επιβατικών υπηρεσιών και πωλήσεων της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο, Χάρο Τζούλιους Πέτερσεν, στο πλαίσιο της παρουσίασης του θερινού προγράμματος της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Πέτερσεν, δεν έχει παρατηρηθεί μείωση στην κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, ενώ εκτίμησε ότι δεν αναμένει κάμψη στο προσεχές διάστημα. Σχολιάζοντας ως θετική την κίνηση αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά την εξέλιξη του διαγωνισμού αυτού, τονίζοντας με νόημα ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει». Οσον αφορά στο πτητικό της πρόγραμμα, η Lufthansa έχει αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Μόναχο ήδη από τον Μάρτιο, προσθέτοντας 4 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος (έναρξη στα τέλη Μαρτίου) θα συνδέει τις δύο παραπάνω πόλεις 23 φορές την εβδομάδα. Επίσης, η γερμανική αεροπορική εταιρεία εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά της και νέο δρομολόγιο προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από τις 30 Μαΐου η Lufthansa θα συνδέει το Μόναχο με το Ηράκλειο της Κρήτης, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου για τους Ευρωπαίους και ειδικά για τους Γερμανούς.

Αύξηση τζίρου και κερδών για τη Flexopack

Στο ύψος των 3,685 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Flexopack το 2014 έναντι επίσης κερδών 2,322 εκατ. ευρώ το 2013. Οπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της εισηγμένης: «Η αύξηση κατά 1,364 εκατ. που παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων το 2014 σε σχέση με το 2013 οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα της χρήσης 2013 είχαν επιβαρυνθεί αρνητικά κατά 729.000 ευρώ, συνέπεια της αύξησης του αναβαλλόμενου φόρου του ομίλου και της μητρικής, η οποία προέκυψε ως επακόλουθο της αύξησης του φορολογικού συντελεστή σε 26% για τη χρήση 2013, από 20% που ήταν τη χρήση 2012. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 58,273 εκατ. την παρελθούσα χρήση έναντι 54,567 εκατ. το 2013 και ο εταιρικός τζίρος πέρυσι διαμορφώθηκε σε 57,493 εκατ., έναντι 54,207 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 6,79% και 6,06% αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του 2014 η Flexopack προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικών εταιρειών στην Κύπρο, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και παράλληλα στην υλοποίηση σημαντικού επενδυτικού προγράμματος στην πολωνική θυγατρική της.

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η εταιρεία «Μύλοι Λούλη Α»Ε.». Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στις 17 Μαρτίου 2015, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στόχος της έκδοσης του κοινού ομολογιακού δανείου είναι, βάσει τη ανακοίνωσης, η αναχρηματοδότηση υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού. Το δάνειο έχει διετή διάρκεια και η έκδοσή του έγινε σε συνεργασία με την Alpha Bank. Στις 30/9/2014, η εταιρεία, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη οικονομική έκθεση εννεαμήνου, είχε συνολικά ομολογιακά δάνεια ύψους 16 εκατ. ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονταν σε 16,8 εκατ. ευρώ.

Πρωτιά Goody’s στα Famous Brands 2014

Την 1η θέση στην κατηγορία της γρήγορης εστίασης κατέκτησαν τα Goody’s στην ετήσια έρευνα του θεσμού Famous Brands 2014. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης την Τρίτη 17 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του κέντρου Γαία. Στόχος του θεσμού Famous Brands είναι να αναδείξει τις μάρκες που κατέχουν την καλύτερη φήμη και εμπιστοσύνη στη συνείδηση του καταναλωτή. Η ανάδειξη των μαρκών με την καλύτερη φήμη πραγματοποιείται μέσα από τους ίδιους καταναλωτές, οι οποίοι ψηφίζουν αυθόρμητα χωρίς τη χρήση συγκεκριμένης λίστας μαρκών.

Διάκριση για την British American Tobacco Hellas

Τιμητική διάκριση έλαβε η British American Tobacco Hellas από περίπου 1.000 ιδιοκτήτες περιπτέρων, που εκπροσωπούνται στον Σύνδεσμο Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων, για τη συνεισφορά της στον χώρο του περιπτέρου και τη σταθερή επιχειρηματική της δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά και στήριξη στην ελληνική οικονομία. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για τη βράβευσή της είχαν επίσης οι ενέργειες της εταιρείας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Η British American Tobacco Hellas ελέγχεται μετοχικά από την British American Tobacco plc, έναν διεθνή όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί περισσότερους από 57.000 ανθρώπους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε 200 αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT