Εκατοντάδες νεκροί στην Υεμένη

Εκατοντάδες νεκροί στην Υεμένη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝΑΑ. Τουλάχιστον 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίσθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, ύστερα από συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα και τη μέθοδο των καμικάζι, εναντίον μουσουλμανικών χώρων λατρείας, όπου προσεύχονταν σιίτες πολιτοφύλακες της εθνότητας των Χούτι.

Ενας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του τεμένους Μπαντρ στη νότια Σανάα, ενώ συνεργός του ανατίναξε το όχημά του, την ώρα που οι πιστοί εγκατέλειπαν πανικόβλητοι τον τόπο της επίθεσης, σκοτώνοντας περίπου 55 μέλη της πολιτοφυλακής των Χούτι, αλλά και άλλους πιστούς.

Ο τρίτος βομβιστής ανατίναξε το αυτοκίνητό του στο τέμενος Αλ Χασαχού στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 77 ανθρώπους.

Την ευθύνη για τις συντονισμένες επιθέσεις ανέλαβε χθες με μήνυμά του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ισλαμικό Κράτος, που τείνει να εκτοπίσει την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, στην πρωτοκαθεδρία του εξτρεμιστικού σουνιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή