Αλλαγές για ΕΤΑΔ, σε εκκαθάριση η «Παράκτιο Μέτωπο»

Αλλαγές για ΕΤΑΔ, σε εκκαθάριση η «Παράκτιο Μέτωπο»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κομματική και κοινοβουλευτική «γκρίνια» σχετικά με την απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), έφερε αποτέλεσμα. Ετσι η σχετική ρύθμιση τροποποιήθηκε εκ νέου, και πλέον, η ΕΤΑΔ δεν θ’ απορροφηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά από τον νέο φορέα, όταν αυτός συσταθεί. Ειδικότερα, η τροποποιημένη ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρει ότι «η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.” (ΕΤΑΔ Α.Ε.) απορροφάται από τον φορέα της επομένης παραγράφου μετά την ίδρυσή του».

Στην ίδια ρύθμιση αναφέρεται ότι οι λεπτομέρειες της απορρόφησης της ΕΤΑΔ από το λεγόμενο Ταμείο Δημόσιου Πλούτου, καθορίζονται από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας. Επίσης, ορίζεται ότι το βασικό μέρος των εσόδων του συγκεκριμένου ταμείου θα διοχετευθεί στη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης. Ο νέος αυτός φορέας ορίζεται να απορροφήσει και την ακίνητη περιουσία της ανώνυμης εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, η οποία με άλλη διάταξη τίθεται σε εκκαθάριση. Σε ό,τι αφορά το Παράκτιο Μέτωπο, στη ρύθμιση ακόμη προβλέπεται ότι «οι εκκρεμείς κατά τον χρόνο λύσης της εταιρείας δίκες σε κάθε βαθμό αναβάλλονται εφόσον έχουν προσδιορισθεί πριν από τον διορισμό του Εκκαθαριστή και συνεχίζονται μέχρι την τελεσιδικία τους από τον Εκκαθαριστή».

Τέλος, στο άρθρο 24 του νόμου προστέθηκε άλλη μια διάταξη σχετική με την εκκαθάριση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) Α.Ε. Σύμφωνα με αυτή, παρατείνεται η λειτουργία του ΟΔΙΕ έως τις 15.07.2015, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε εκκαθάριση. Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη, προχθές ανανέωσε τη θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΔΙΕ, η οποία έληξε 24 Μαρτίου 2015. Τέλος, η κ. Βαλαβάνη, υποσχέθηκε στη διοίκηση του ΟΔΙΕ, μέτρα τα οποία θα καταστήσουν βιώσιμο τον ιππόδρομο στους μήνες που απομένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή