Τρίτος δράστης συμμετείχε στην επίθεση στην Τύνιδα

Τρίτος δράστης συμμετείχε στην επίθεση στην Τύνιδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και τρίτου δράστη που συμμετείχε στην πρόσφατη επίθεση στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους, έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της Τυνησίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μπεζί Καΐν Εσεμπσί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό δίκτυο iTele.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μουσείου λίγο πριν αρχίσει η επίθεση.

Στο βίντεο φαίνονται δυο ένοπλοι άνδρες να βαδίζουν στο μουσείο. Σε κάποιο σημείο, συναντούν έναν τρίτο άνδρα και φαίνεται να υπάρχει μια σύντομη αναγνώριση μεταξύ των δυο πλευρών. Στη συνέχεια, οι δράστες και ο τρίτος άνδρας βαδίζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

«Υπήρχαν σίγουρα τρεις δράστες […] Υπάρχει ένας που διαφεύγει, αλλά δεν θα πάει μακριά», σημείωσε ο κ. Εσεμπσί. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν ως τώρα συλληφθεί στην Τυνησία, στο πλαίσιο μαζικής αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που εξαπολύθηκε στον απόηχο της επίθεσης.

Η κυβέρνηση της Τυνησίας πιστεύει πως οι δυο ένοπλοι δράστες εκπαιδεύτηκαν στη Λιβύη, σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες φιλικά διακείμενους στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς όμως ο ισχυρισμός του να έχει επιβεβαιωθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή