Ανοδος στο Χ.Α. εν αναμονή της συνάντησης του Βερολίνου

Ανοδος στο Χ.Α. εν αναμονή της συνάντησης του Βερολίνου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο θα δοθεί πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, δημιούργησε βραχυπρόθεσμες επενδυτικές τοποθετήσεις κυρίως σε μετοχές της μεσαίας και της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στο επίκεντρο των χθεσινών τοποθετήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές λόγω της έκθεσης της Morgan Stanley, η οποία εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ελκυστικές μακροπρόθεσμα, υπό μια βασική ωστόσο προϋπόθεση, η οποία δεν είναι άλλη από την πολιτική σταθερότητα.

«Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές μακροπρόθεσμα, εάν έχει θωρακιστεί προηγουμένως η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας». Αυτό υπογραμμίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζες, σε νέες εκθέσεις τους, με αφορμή τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Morgan Stanley, θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα σε μακροοικονομικό επίπεδο, γεγονός που θα ωφελήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπό την προϋπόθεση όμως της πολιτικής σταθερότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 766,51 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,97%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 767,39 μονάδες (3,09%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 132,265 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών κάλυψε κεφάλαια ύψους 43,06 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,35%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (11,63%), της Alpha Bank (10,76%) και της MIG (10,07%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή