Διόρθωση στην Ευρώπη ύστερα από ράλι 7 εβδομάδων

Διόρθωση στην Ευρώπη ύστερα από ράλι 7 εβδομάδων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν συμπληρωθεί επτά εβδομάδες κερδών, με τις τιμές των μετοχών σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ. Χθες πριν από το κλείσιμο στην αμερικανική αγορά οι δείκτες σημείωναν άνοδο με την αρωγή των μετοχών των ομίλων καταναλωτικών ειδών. Το γενικότερο ευνοϊκό κλίμα διαμορφώνεται λόγω δηλώσεων της Fed ότι δεν θα σπεύσει άμεσα σε αύξηση επιτοκίων.

Eιδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με υποχώρηση κατά 0,7%, στις 401,24 μονάδες χθες, ενώ νωρίτερα είχε μεγαλύτερη κάμψη της τάξεως του 1%. Την Παρασκευή ο δείκτης είχε κλείσει με απόκλιση 0,4% από το κλείσιμο ρεκόρ του Μαρτίου του 2000, υπερσκελίζοντας προβλέψεις αναλυτών. «Πολλοί από εμάς στηρίζαμε επί μακρόν τις μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών, οπότε σήμερα πλέον δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είναι φθηνές», παρατηρεί ο διαχειριστής κεφαλαίων Πέτερ Μπρέντλε της Swisscanto Asset Μanagement στη Ζυρίχη, «φαίνεται πως μια μικρή διακοπή στην πορεία αυτή είναι δείγμα υγείας».

Χθες στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +0,22%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,19% και στο Παρίσι ο CAC 40 με απώλειες 0,65%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή