Ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι;

Ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι;

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι παντρεμένοι αλλά δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδιά. Η βρετανική έρευνα του Understanding Society που εξετάζει τη ζωή 40,000 νοικοκυριών στην Μεγάλη Βρετανία διεξάγοντας συνεντεύξεις με ανθρώπους όλων των ηλικιών, συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες για να φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα νέα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα από αυτά που έχουν περάσει σχεδόν όλη τους τη ζωή μαζί.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής, τα ζευγάρια που έχουν τους πιο ευτυχισμένους γάμους είναι λιγότερο από πέντε χρόνια μαζί, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν έχουν παιδιά και ο σύζυγος έχει δουλειά.  Τα ζευγάρια που συμβιώνουν είναι λιγότερο ευτυχισμένα από τα παντρεμένα, ενώ οι γυναίκες είναι συνήθως αυτές που κουράζονται περισσότερο μέσα στον γάμο.

Η χειρότερη, μάλιστα, περίοδος για ένα παντρεμένο ζευγάρι είναι όταν τα παιδιά του είναι σε προσχολική ηλικία, ενώ η καλύτερη περίοδος για τους γονείς είναι όταν τα παιδιά έχουν ενηλικιωθεί. Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αποθαρρυντικά για τα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδιά και να μείνουν ‘για πάντα μαζί’, όμως λειτουργούν σαν μια ισχυρή 'δόση πραγματικότητας' που μπορεί να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους αλλά και να μην έχουν υψηλές προσδοκίες. Η ευτυχία, εξάλλου, μπορεί να συμβεί σε όλους αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή