Σε απεργία την Κυριακή των Βαΐων οι εμποροϋπάλληλοι

Σε απεργία την Κυριακή των Βαΐων οι εμποροϋπάλληλοι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωράει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 (Κυριακή των Βαΐων), ημέρα κατά την οποία βάσει του ισχύοντος νόμου 4177/2013 όλα τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά.

Το ενδιαφέρον, βεβαίως, δεν είναι η προκήρυξη μιας ακόμη απεργία της ΟΙΥΕ με ομόφωνη απόφασή της για το θέμα των Κυριακών, αλλά η επίθεση που εξαπολύει στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ούτε λίγο ούτε πολύ για αναξιοπιστία. «Αντί η κυβέρνηση, διά του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, να εκπέμπει μηνύματα συνέχισης του μνημονιακού πλαισίου για τις Κυριακές, καλό θα ήταν να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τη δική της αξιοπιστία και να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του νόμου 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής-αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΥΕ. Στην ανακοίνωση γίνεται επίθεση και στην προηγούμενη κυβέρνηση. «Οι υπαγορευμένες δηλώσεις Σαμαρά από την Καλαμάτα, με φόντο το κρουαζιερόπλοιο, που απαίτησε να είναι τα καταστήματα ανοικτά, σε αντίθεση με την απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης και μάλιστα σε Κυριακή που δεν προβλέπει καν ο νόμος, ας προβληματίσει τον υπουργό Οικονομίας», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομίας προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο να τροποποιήσει τον νόμο 4177/2013, αλλά όχι να καταργήσει πλήρως την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Η πρόταση που φέρεται να υπάρχει είναι να παραμείνει σε ισχύ η νομοθεσία για τις επτά Κυριακές, για τις τέσσερις εκ των οποίων θα συναποφασίζουν οι δήμοι, οι εμπορικοί σύλλογοι και οι περιφέρειες. Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές σε περιοχές που θα έχουν χαρακτηριστεί τουριστικές από τον οικείο δήμο, τον τοπικό εμπορικό σύλλογο και την αρμόδια περιφέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT