Μαθητική παρέλαση δίχως κάγκελα στην Αθήνα

Μαθητική παρέλαση δίχως κάγκελα στην Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους μαθητές του Λυκείου Καλαβρύτων, ο σημαιοφόρος του οποίου κρατούσε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821, ξεκίνησε χθες η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, παρήλασαν συνολικά 1.878 μαθητές 174 Δημοτικών, 72 Γυμνασίων και 67 Λυκείων της Αθήνας.

Η παρέλαση έγινε χωρίς να τοποθετηθούν κάγκελα για τον αποκλεισμό του κοινού από τους επισήμους, ενώ μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων πριν από την παρέλαση, είχαν στηθεί δύο εξέδρες επισήμων.

«Σήμερα είναι μια μέρα σεβασμού της μνήμης. Ημέρα Ιστορίας και γιορτής για τα παιδιά που είδαμε, για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, για όσους βοηθούν. Ελπίζω η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων και καλύτερη από αυτές» τόνισε, μετά το τέλος της παρέλασης, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος προσκάλεσε στην εξέδρα των επισήμων εκπαιδευτικούς, «οι οποίοι με ξεχωριστές πρωτοβουλίες και ενέργειες μεταφέρουν στα παιδιά αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα αισιοδοξίας», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία και τη νέα γενιά. Τα καλά σχολεία, τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια και η προαγωγή της γνώσης και της καινοτομίας είναι ο μόνος τρόπος, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να θέσουμε τις βάσεις για πραγματική έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής μαθητικής παρέλασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή