Αντιδράσεις Πολωνών κατά Φλαμπουράρη

Αντιδράσεις Πολωνών κατά Φλαμπουράρη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της πολωνικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνον, προκάλεσε η προ δύο εβδομάδων αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι υπέφεραν από τον ναζισμό «εκτός των Αυστριακών και των Πολωνών που ήταν σύμμαχοι».

Ο κ. Φλαμπουράρης προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και χθες 130 μέλη της πολωνικής κοινότητας, Ελληνες πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες συνυπέγραψαν ανοικτή επιστολή, με την οποία ζητούν να επανορθώσει. Οι ίδιοι περιγράφουν τη ραδιοφωνική στιχομυθία. «Ο Ελληνας υπουργός διακόπτοντας το σχόλιο του δημοσιογράφου, για το ότι το ζήτημα των απαιτούμενων από την ελληνική πλευρά αποζημιώσεων αφορά μόνο τους Ελληνες και τους Γερμανούς, υποστήριξε πως αφορά όλους τους Ευρωπαίους, αφού “όλοι υποφέραμε, εκτός των Αυστριακών και των Πολωνών που ήταν σύμμαχοι”». «Αυτό το τόσο κατακριτέο και επονείδιστο λάθος θα μπορούσε να διορθωθεί την ίδια στιγμή, ακόμα και στον αέρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ούτε εκείνη τη στιγμή, ούτε και μέχρι σήμερα… Με αυτό το σχόλιο, που συνιστά βαριά (έστω και αθέλητη) προσβολή εις βάρος του πολωνικού λαού και της ιστορίας του, αισθανθήκαμε ντροπή όλοι, Ελληνες και Πολωνοί, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και την έχουν σαν δεύτερη πατρίδα» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι «130». Παράλληλα, προσθέτουν: «Ζούμε στην Ε.Ε., στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη. Ομως, δεν σεβόμαστε και δεν θα συμφωνήσουμε με την όποια διαστρέβλωση της Ιστορίας και της ιστορικής αλήθειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή