10 μυστικά για μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή

10 μυστικά για μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όνειρο κάθε σύγχρονης γυναίκας είναι να καταφέρει να απολαμβάνει μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Οι διάσημες σταρ του Hollywood, δείχνουν να το έχουν καταφέρει όταν μέσα από συνεντεύξεις τους μιλούν για τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν σε συνδυασμό με γυμναστική, καλή διάθεση και μια επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι δύσκολο και για τις υπόλοιπες γυναίκες να μιμηθούν τις celebrities και να γίνουν ευτυχισμένες ακολουθώντας ένα lifestyle που θα τους ανεβάζει τη διάθεση αλλά και την αυτοπεποίθηση.

Η fitness editor του αμερικάνου PopSugar, Lizzie Fuhr, δίνει 10 εύκολους τρόπους για να μπορέσει κάθε γυναίκα να αποκτήσει την ισορροπία που αναζητά στη ζωή της:

 

1.Χαλάρωση από το πρωί: Ακόμα και πέντε λεπτά χαλάρωσης το πρωί μπορεί να επηρεάσουν θετικά την υπόλοιπη μέρα. Βάλτε ένα όμορφο τραγούδι για να ξυπνήσετε, αφιερώστε αρκετό χρόνο για το πρωινό σας και φροντίστε ώστε να μην ετοιμαστείτε βιαστικά. Διαφορετικά δεν θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές υποχρεώσεις σας αλλά και την καλή διάθεση για να είστε πιο χαρούμενες.

2.Γυμναστική το πρωί: Η γυμναστική απελευθερώνει ενδορφίνες, τονώνει το ανοσοποιητικό σας και σας βοηθά να νιώθετε αυτοπεποίθηση για το σώμα σας. Δεν χρειάζονται αρκετά λεπτά μέσα στην ημέρα, ακόμα και λίγη ώρα είναι αρκετή για να αισθανθείτε καλύτερα.

3.Σωστή διατροφή: Είμαστε αυτό που τρώμε, λένε, και έχουν απόλυτο δίκιο αφού η σωστή διατροφή όχι μόνο μας δίνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά διατηρεί την σιλουέτα μας. Έτσι είμαστε αλλά και φαινόμαστε υγιείς.

4.Νερό: Κάθε φορά που αισθάνεστε κουρασμένες συνήθως πίνετε καφέ, όμως το νερό μπορεί να ενυδατώσει και να ξυπνήσει τον οργανισμό μας σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα θα μας δώσει και την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα στην μέρα.

5.Ακούστε το σώμα σας: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ‘ακούν’ το σώμα τους και τις ανάγκες του. Σταματούν το φαγητό όταν αισθάνονται χορτασμένοι, κάνουν γυμναστική όταν αισθάνονται πιεσμένοι και δεν πίνουν αλκοόλ ανεξέλεγκτα.

6.Λαχανικά: Μην επιλέγετε λαχανικά επειδή κάνετε μια δίαιτα ή επειδή θέλετε να χάσετε κιλά. Τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο σας για να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να λειτουργεί στην εντέλεια!

7. Κάντε την γυμναστική τρόπο ζωής: Μην πηγαίνετε στο γυμναστήριο μόνο δύο μήνες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Επιλέξτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, γυμναστείτε, κάντε μασάζ όταν το χρειάζεστε και φροντίστε τον εαυτό σας.

8. Να έχετε ευγνωμοσύνη: Οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι έχουν ευγνωμοσύνη για όσα έχουν στην ζωή τους και βλέπουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις με θετική ματιά.

9.Χαμόγελα: Να βρίσκετε πάντα χρόνο για να γελάτε, να συζητάτε με αγαπημένα σας πρόσωπα και να είστε ευγενικοί με τους άλλους ανθρώπους!

10. Να έχετε όρια: Μην ξεπερνάτε τα όρια του εαυτού σας. Μην κάνετε γυμναστική όταν είστε κουρασμένες, μην δουλεύετε επιπλέον ώρες στη δουλειά αν δεν είναι απαραίτητο, μην θυσιάζετε τον ύπνο σας για ασήμαντους λόγους. Να έχετε ‘υγιεινά’ όρια και να μην τα ξεπερνάτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή