O γερουσιαστής Dan Goats ήρε την απόφασή του για το ψήφισμα της 25ης Μαρτίου

O γερουσιαστής Dan Goats ήρε την απόφασή του για το ψήφισμα της 25ης Μαρτίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνοαμερικανικό ινστιτούτο  ΑΗΙ απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον γερουσιαστή των ΗΠΑ Dan Coats, ο οποίος αποφάσισε να άρει το μπλοκάρισμα που είχε θέσει για την ομόφωνη υιοθέτηση από τη Γερουσία του ψηφίσματος για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε έπειτα από επιστολή που του απέστειλε ο Χρήστος Παναγόπουλος, Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής είχε αποφασίσει αυτό το μπλοκάρισμα εξαιτίας των σχολίων του  έλληνα ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου για το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράτυπους μετανάστες.

Μετά την άρση της απόφασής του αυτής, το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα – όπως κάθε χρόνο- με 28 ψήφους υπέρ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του AHI, Νίκος Λαριγγάκης, τόνισε: «Συγχαίρουμε ολόκληρη την ελληνοαμερικανική κοινότητα που ενώθηκε προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε το τι μπορούμε να πετύχουμε για την προώθηση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ όταν είμαστε ενωμένοι».

Ο ίδιος επαίνεσε το σωματείο «Συντονισμένη Προσπάθεια των Ελλήνων» αλλά και όλους τους οργανισμούς οι οποίοι συνέβαλαν στην ανατροπή της απόφασης του Coats.

To ΑΗΙ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του γερουσιαστή απέστειλε επιστολή στον ίδιο στην οποία τόνιζε την συμβολή της ελληνικής πλευράς στην προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ κάλεσε την ελληνοαμερικανική κοινότητα να κατακλύσει τον ίδιο με επιστολές διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ο οποίος εργάζεται για τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή