Αύξηση μεριδίου της Fairfax στον όμιλο Eurobank

Αύξηση μεριδίου της Fairfax στον όμιλο Eurobank

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμόγελα σκόρπισε χθες στη διοίκηση της Eurobank η ανακοίνωση ότι ο όμιλος Fairfax προχώρησε, μέσω θυγατρικών, στην αύξηση της συμμετοχής της στην τράπεζα. Συγκεκριμένα, θυγατρικές του καναδικού ομίλου απέκτησαν, στις 23 και στις 24 Μαρτίου, μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών 110.000.000 και 41.000.000 μετοχές, με μέση τιμή κτήσης ανά μετοχή 0,0933 και 0,1010 ευρώ αντίστοιχα, επενδύοντας συνολικά 14,4 εκατ. ευρώ. Οπως σημειώνουν στελέχη της Eurobank, η κίνηση της Fairfax εκφράζει την εμπιστοσύνη της, και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο στην τράπεζα αλλά ευρύτερα στην εγχώρια οικονομία.

Χρυσό βραβείο απέσπασε η ταινία του ΕΟΤ με τίτλο «Etemal Journey» στην κατηγορία των χωρών στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB του Βερολίνου. Η ταινία, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού (1914-2014), είχε προβληθεί τον Μάρτιο του 2014 στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Τουρισμού στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκδικάζεται η αγωγή Καλλέργη κατά ΕΛΒΑΛ

Εκδικάζεται τη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του κ. Μάρκου Καλλέργη κατά της ΕΛΒΑΛ, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΤΕΜ που απορροφήθηκε από τη μητρική ΕΛΒΑΛ, που ελέγχεται μετοχικά από τη Viohalco S.A. Με την προαναφερόμενη αγωγή τους, οι ανωτέρω ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης έβλαψε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, είναι μη νόμιμη και άκυρη, αλλά και καταχρηστική, και ζητούν να γίνει δεκτή η αγωγή τους, να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 24ης Νοεμβρίου 2014 και να καταδικαστεί η ΕΛΒΑΛ Α.Ε. στη δικαστική τους δαπάνη. Χωρίς να προκαταλαμβάνεται η δικαστική κρίση, η εισηγμένη εκτιμά πως η προαναφερόμενη αγωγή δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο.

Την αντίθεσή του διατυπώνει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων στη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι αρχαιοφύλακες για τη Δεύτερα, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι (πλην της Ακροπόλεως Αθηνών) από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Αναβολή πληρωμής λόγω αναδιάρθρωσης

Τη χρονική μετάθεση της αποπληρωμής και της δόσης των τόκων που ήταν καταβλητέα στις 31 Μαρτίου 2015 για τις 13 Ιουλίου 2015 αποφάσισε η γενική συνέλευση των ομολογιούχων της «Νηρεύς». Η απόφαση αυτή τη φορά ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού. Επιπλέον, για το συνολικό ανεξόφλητο κεφάλαιο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου το επιτόκιο που θα ισχύει για την περίοδο από 31.03.2015 έως και 12.07.2015 θα ανέρχεται σε 5,030%.

Γιορτινή υποδοχή για 800 Κινέζους τουρίστες στην Κρήτη

Θερμή υποδοχή με μουσική, χορούς και κεράσματα επιφύλαξαν, χθες, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε 800 Κινέζους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου «Costa Atlantica» που προσέγγισε το κρητικό λιμάνι. Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια κρουαζιέρα με αφετηρία την Κίνα, η οποία ξεκίνησε από τη Σαγκάη και θα διαρκέσει 86 ημέρες. Μεταξύ των 28 προορισμών σε 18 χώρες που θα επισκεφθούν οι Κινέζοι, περιελήφθησαν και τρεις στη χώρα μας (Ηράκλειο, Σαντορίνη και Αθήνα). Σήμερα το πρωί αναμένεται η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στη Σαντορίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή