Οι Σουηδοί αποχωρούν από την ιστορική πλατεία Ποτσντάμερ του Βερολίνου

Οι Σουηδοί αποχωρούν από την ιστορική πλατεία Ποτσντάμερ του Βερολίνου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση βρίσκεται μια σειρά συγκροτημάτων που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος της περίφημης πλατείας Ποτσντάμερ στο Βερολίνο. Πρόκειται για συνολικά 18 κτίρια τα οποία επιθυμεί να πωλήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία SEB AB και συγκεκριμένα το επενδυτικό fund SEB ImmoInvest, του εν λόγω σουηδικού ομίλου. Η ζητούμενη τιμή αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, με την εταιρεία Eastdil Secured LLC να έχει αναλάβει την προώθηση της σχετικής συναλλαγής και την εύρεση πιθανών αγοραστών.

Πάντως, κάτι τέτοιο δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, δεδομένου ότι το δέλεαρ της απόκτησης ενός μεγάλου τμήματος μιας πλατείας είναι μεγάλο, όχι μόνον λόγω των μελλοντικών εσόδων, όσο και λόγω του ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Βερολίνου και τέτοιου είδους ακίνητα είναι περιζήτητα. Η πλατεία Ποτσντάμερ αναβαθμίστηκε κατακόρυφα τα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, με εταιρείες όπως η Daimler και η Sony να επενδύουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για την ανέγερση πύργων γραφείων και κινηματογράφων. Παράλληλα, η πλατεία φιλοξενεί και πολυτελή ξενοδοχεία. Το τμήμα που πωλεί η SEB αφορά περίπου 500.000 τ.μ. ξενοδοχείων, εστιατορίων, κινηματογράφων και καταστημάτων, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο Mandala, τον πολυκινηματογράφο CinemaX και το εμπορικό κέντρο Arkaden.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή