Σ. Αραβία: Βομβαρδισμοί στην Υεμένη μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια

Σ. Αραβία: Βομβαρδισμοί στην Υεμένη μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιχειρήσεις στην Υεμένη θα συνεχιστούν «έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια», τόνισε το Σάββατο ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, η χώρα του οποίου, στο πλαίσιο αραβικού συνασπισμού, διεξάγει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι.

«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της: οι πολίτες της Υεμένης να απολαμβάνουν εκ νέου την ασφάλεια», ξεκαθάρισε ο Σαλμάν Μπεν Άμπντελ Αζίζ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των ηγετών των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου.

Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθούν κυρίως τα θέματα της συγκρότησης κοινής στρατιωτικής δύναμης και της σύρραξης στην Υεμένη.

Λίγο νωρίτερα ο εμίρης του Κουβέιτ δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ότι οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη συνιστούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

Απομακρύνει το προσωπικό του ο ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, την απομάκρυνση του προσωπικού της από τη Σαναά ξεκίνησε σήμερα ο ΟΗΕ, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως τονίζει πηγή του Οργανισμού στο πρακτορείο Reuters, περισσότερα από 100 άτομα, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο και αναμένεται ότι θα μεταφερθούν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ιορδανία.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη αναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι-Μουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή