Αποδεκτές προσφυγές ιατρών

Αποδεκτές προσφυγές ιατρών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδεκτές έκανε την περασμένη Πέμπτη, το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ τις 43 προσφυγές Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που υποβλήθηκαν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), με τις οποίες οι γιατροί ζητούν την αποκατάσταση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου. Το Τριμελές Συμβούλιο στην απόφασή του διατάσσει να εισαχθεί η υπόθεση μείωσης των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως «μείζονος σημασίας».

Οι προσφυγές στρέφονται εναντίον των διατάξεων του νόμου 4093/2012 και των συναφών με αυτές διατάξεων της υπ’ αριθ. οικ. 2/83408/0022/14.11.2012 απόφασης (υπουργείο Οικονομικών), με τις οποίες επήλθαν σημαντικότατες μειώσεις των αποδοχών -βασικού μισθού, επιδομάτων και αποζημιώσεων- των γιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι απώλειες στις απολαβές τους, λόγω των περικοπών ανέρχονται στο 40% και είναι οι μεγαλύτερες στον δημόσιο τομέα. Ο λόγος είναι ότι η περικοπή του ιατρικού μισθολογίου επηρέασε άμεσα και το ωρομίσθιο των εφημεριών το οποίο ορίζεται με βάση τον βασικό μισθό. Η δίκη που θα διεξαχθεί σύντομα στο ΣτΕ είναι «πιλοτική» και για τον λόγο αυτό η Τριμελής Επιτροπή διατάσσει την αναστολή εκδίκασης κάθε ανάλογης υπόθεσης που εκκρεμεί στα δικαστήρια της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή