Κέρδη στις αγορές της Ευρώπης μέσω Πεκίνου

Κέρδη στις αγορές της Ευρώπης μέσω Πεκίνου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτοντας από την υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας. Επικράτησε αισιοδοξία μεταξύ επενδυτών που προσβλέπουν αφ’ ενός μεν σε μια συμφωνία της Ελλάδας και τους πιστωτές της και αφ’ ετέρου σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δαπανών για έργα υποδομής στην Κίνα που θα οδηγήσουν σε κερδοφορία των εταιρειών ορυχείων.

Είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο δημοσιοποίηση των λεπτομερειών για τον νέο δρόμο του μεταξιού που κατασκευάζει η Κίνα, αλλά και σχόλια του διοικητή της Τράπεζας της Κίνας που αναθέρμανε τις προσδοκίες για νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη δεύτερη οικονομία στον κόσμο. Την άνοδο υποκίνησε, άλλωστε, η ενίσχυση των μετοχών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που άρχισαν να καταγράφουν κέρδη χάρη στις υπό διαπραγμάτευση συνομιλίες για συγχωνεύσεις στον κλάδο και το χρήμα που ρίχνει στην αγορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Εκλεισε, έτσι, με κέρδη 0,53% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ με τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και συγκεκριμένα 1,83% έκλεισε ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης. Με κέρδη 0,98% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας και με 1,2% ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή