Ποδόσφαιρο: Ενωση με την Κύπρο θέλουν οι Τουρκοκύπριοι

Ποδόσφαιρο: Ενωση με την Κύπρο θέλουν οι Τουρκοκύπριοι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνηση με προεκτάσεις συνιστά η επίσημη επιστολή που έστειλε στη FIFA και την UEFA η τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου χθες, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να υπαχθεί στην Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΚΟΠ), τη μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη ποδοσφαιρική αρχή στο νησί.

Η επιστολή, την οποία δημοσίευσε ο ίδιος ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου, αποτελεί την έναρξη της διαδικασίας που είχε συμφωνηθεί πριν από ενάμιση χρόνο ανάμεσα στην ΚΟΠ και τους Τουρκοκύπριους για επανένωση του κυπριακού ποδοσφαίρου ύστερα από έξι δεκαετίες διάσπασης.

Η διαδικασία προβλέπει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα ενταχθούν στην ΚΟΠ ως ξεχωριστή ένωση σωματείων και θα μπορούν έτσι να αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες κ.λπ.

Η αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος υπήρξε εντονότατη, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Σερντάρ Ντενκτάς να προαναγγέλλει αποκλεισμό του ποδοσφαίρου από κάθε προνόμιο και χρηματοδότηση, αποκαλώντας την απόφαση της ομοσπονδίας «εξωφρενική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή