Τι ζητούν τα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις

Τι ζητούν τα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυβερνήσεις πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή και να εργαστούν με ζήλο για την επίτευξη της  δημοσιονομικής  ισορροπίας και  τη  μείωση  με  βιώσιμο τρόπο του  κόστους  του  επιχειρείν. Παράλληλα, πρέπει να ενισχύσουν την ευελιξία και την ικανότητα προσαρμογής των δημόσιων οργανισμών στις μελλοντικές εξελίξεις.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την 18η ετήσια παγκόσμια έρευνα της PwC για τους διευθύνοντες συμβούλους, με τις απαντήσεις 1.322 επιχειρηματικών ηγετών από 77 χώρες να προστίθενται στις πολύτιμες απόψεις 50 κυβερνητικών εκπροσώπων και διευθυνόντων συμβούλων του δημόσιου τομέα.

Τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 37% των διευθυνόντων συμβούλων πιστεύει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα βελτιωθεί το 2015, ποσοστό που έχει μειωθεί κατά 44% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, η αισιοδοξία των διευθυνόντων συμβούλων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους έχει παραμείνει σταθερή, με το 39% αυτών παγκοσμίως να δηλώνει «πολύ αισιόδοξο ότι τα έσοδα των εταιρειών τους θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες» – σε ποσοστό ίδιο με πέρυσι και αυξημένο σε σχέση με το 2013, που ήταν 36%.

Oι απαντήσεις των διευθυνόντων συμβούλων όσον αφορά τα θέματα που τους προβληματίζουν αναδεικνύουν τους τομείς στους όποιους χρειάζεται να αναλάβουν δράση οι κυβερνήσεις. Το παρεμβατικό ρυθμιστικό πλαίσιο έρχεται και πάλι πρώτο στη λίστα, καθώς αναφέρεται από το 78% των διευθυνόντων συμβούλων, σημειώνοντας άνοδο κατά 6 μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Αλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, είναι η έλλειψη βασικών δεξιοτήτων, τα δημοσιονομικά ελλείμματα και δημόσια χρέη, η αυξανόμενη φορολογία και η γεωπολιτική αβεβαιότητα, με τους επτά στους δέκα ή και περισσότερους ερωτηθέντες διευθύνοντες συμβούλους να δηλώνουν «σχετικά» ή «ιδιαίτερα» ανήσυχοι για όλους αυτούς τους παράγοντες. Στην καρδιά όλων των παραπάνω θεμάτων που απειλούν την επιχειρηματικότητα βρίσκονται οι κυβερνητικές πολιτικές.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι, αντανακλώντας ενδεχομένως αυτούς τους ανασταλτικούς για τις επιχειρήσεις τους παράγοντες, τοποθετούν στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική τα ακόλουθα: ένα ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα (67%), ικανό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό (60%) και επαρκείς φυσικές υποδομές (49%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή